biglogo archivum

A varsói Európai Diplomata Akadémia nevében tájékoztatni szeretném Önöket a Fiatal Diplomaták Akadémiájáról – egy olyan éves programról, amely azoknak szól, akik nemzetközi környezetben képzelik el karrierjüket.

Az immáron XIV. Fiatal Diplomaták Akadémiája program segít a gyakorlati tudás elmélyítésében, ezzel is kiegészítve ezt az akadémiai lehetőséget. A program segítségével lehetőség nyílik a nemzetközi kapcsolatok bővítésére, Lengyelország népszerűsítésére, valamint a fiatalabb generációk Lengyelországhoz és a lengyel nyelvhez fűződő kötelékeinek a megtartására. A résztvevőknek 3 specializációban nyílik lehetőség 7 hétvége eltöltésére Varsóban és 1 hétvégére Krakkóban, a specializációk a következők: International Organizations (angolul), International Security (angolul), valamint Lengyel Külhoni Szolgálat (lengyelül).
Minden évben kiváló applikációk érkeznek hozzánk a fiatal lengyelektől, ezért is bátorkodtam írni Önöknek a csatolt információ szélesebb körű ismertetése és népszerűsítése ügyében - az Önök kapcsolatrendszerén keresztül – azon személyek körében, akiket érdekelhet ez a lehetőség. Az applikációk beküldésének határideje: 2017. 06. 30. A legjobb jelentkezők ösztöndíjért folyamodhatnak (az ösztöndíj applikációk beküldésének határideje: 2017. 05. 31.). További programról információk a https://diplomats.pl/akademia-mlodych-dyplomatow/ oldalon olvashatók.
Az Európai Diplomata Akadémia (EAD) egy kormányon kívüli non-profit szervezet, amelynek 12 éves tapasztalata van fiatalok képzésében; jelenleg 5.500 diák van 75 országból. Számos EAD diák sikerrel végezte el a diplomata-konzul gyakorlatot és sikerrel tette le az European Personnel Selection Office (EPSO) vizsgákat, valamint sikeresen helyezkedtek el az Európai Unió, az ENSZ, az Európa Tanács és a Világbank intézményeiben. Számos külföldi FDA diák jelenleg hazájának a külügyminisztériumában dolgozik.
(infó Katarzyna Waksmundzka, az Európai Diplomata Akadémia igazgató-helyettese)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje