biglogo archivum

A Rákosmenti Rendvédelmi és Katonai Napok című programsorozat idén már hatodik alkalommal került megrendezésre a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata rendezésében.

A hagyományőrző rendezvényre ezúttal június 16-18. között került sor a Nyilas-táblán, melynek során egy olyan színvonalas, a családok számára tartalmas szórakozást, ismeretterjesztést kínáló hétvége valósult meg, ahol a honvédelmi tárgyi emlékek bemutatásával, műszaki mentési gyakorlattal, valamint különböző rendvédelmi és katonai hagyományőrző látványelemek megjelenítésével közvetítették az ifjúság számára a honvédelem, az önzetlen hazaszeretet, a bajtársiasság ideáit.
A szombati megnyitó ünnepségén Kun Szabó István vezérőrnagy, miniszteri biztos köszöntötte az érdeklődőket. Beszédében kiemelte a honvédség, a rendőrség, a katasztrófavédelem, és a büntetés-végrehajtás példaértékű együttműködését, továbbá hangsúlyozta az önkéntesek fontosságát is, akiknek szerepük éppoly lényeges, mint a hivatásos állományoknak, hiszen a hazáért, a nemzetért közösen kell tenni.
Ezt követően Riz Levente polgármester szólt az érdeklődőkhöz: a rendezvény célja a tiszteletadás és megbecsülés a rendvédelmi dolgozóknak, akik áldozatos munkájuk során mindent megtesznek a haza védelméért. Továbbá hozzátette, hogy ezek mellett legalább annyira fontos az is, hogy egy tartalmas szórakozási lehetőséget biztosítsunk a családok számára.
Ezt követően Rácz István százados, katolikus tábori lelkész és dr. Füzesi Zoltán, a Budapest-Rákoscsabai Református Egyházközség lelkipásztora áldották meg a rendezvényt, majd a mindenkori katonahősök emlékére díszlövések dördültek el. A megnyitó ünnepséget hagyományokhoz híven a kerületi menetoszlopos felvonulás zárta. A nap további részében izgalmas műszaki mentési gyakorlatok, valamint különböző rendvédelmi és egyesületi bemutatók váltották egymást egészen 18.00 óráig.
A színvonalas program vasárnap reggel folytatódott, a LET Alapítvány kutyás bemutatójával, majd további harci bemutató, hadijáték várta a polgárokat. A rendezvényen részt vett többek között a Wysocki Légió és a Magyar Honvédvadász Hagyományőrző Szakcsoport is. A Rendvédelmi Napok programjai a déli harangszóra zárultak.
Az eseményen részt vett többek közt: dr. György István, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, dr. Rúzsa Ágnes jegyző, Horváth Tamás alpolgármester, Ádám Barnabás ezredes, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység parancsnoka, a Honvéd Koronaőrség parancsnoka, Prof. dr. Ruzsonyi Péter büntetés-végrehajtási dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának tanszékvezető tanára, Bucsek Gábor rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya, Szikszó Sándor rendőr alezredes, a XVII. kerületi rendőrkapitányság vezetője, Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Főváros Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatója, Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, Ribai László tűzoltó alezredes, a XVII. kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság parancsnoka, Cséri Zoltán bv. dandártábornok, büntetés-végrehajtási főtanácsos, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Széles Gábor bv. dandártábornok, büntetés-végrehajtási főtanácsos, a Budapesti Fegyház és Börtön intézetparancsnoka, Mergancz Sándor dandártábornok, a Magyar Honvédség Rendészeti Központ igazgatója, Márkus András pénzügyőr dandártábornok, a Nemzeti Adó és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának igazgatója, Szarka Csaba ezredes, Budapest Főváros Kormányhivatala Védelmi Titkárságának titkára, valamint Váradi Balázs bv. ezredes, a Budapesti Faipari Termelő és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje