biglogo archivum

Mint minden évben, a Fővárosi Lengyel Önkormányzat idén is tábort szervezett Lengyelországba a 7-14 éves gyerekek számára. A tábor az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) anyagi támogatásával jöhetett létre.

A polóniai gyerekek június 18 és 25 között nyaraltak Rabka-Zdrójban. A csoport a korszerű ELA központban volt elszállásolva, ahol a gyerekek használhatták az úszómedencét, a kiváló játszóteret és a közösségi helyiséget. Az ízletes és sokféle ennivaló még a legválogatósabb gyerekeknek is ízlett! Tábori ottlétük alatt a gyerekek már az első napon felfedezték maguknak a rabka zdrój-i parkot, amelyben sok-sok érdekességet találtak:  játszóteret, egészség ösvényt, focipályát, gokartot és kerékpárokat. A park melletti szabadtéri színpadon a legfiatalabbak részt vehettek a „Pinokkió” című interaktív előadáson.

A következő napokban ismét számos érdekesség várta a gyerekeket. A gyerekek ellátogattak többek között Zakopane-ba, „köztelező jelleggel” az Aqua Parkba. Ezután a Krupówki utcában tettek egy sétát, majd a felvonóval felmentek a Gubałówka hegyre, ahonnan megcsodálhatták a várost és a Giewont csúcsát. A tábor résztvevői ellátogattak a chabówka-i Vasúti Skanzenbe, ahol megnézték a műemléki védettségű járműveket. Egy egész napos ebédszünetes program keretében a gyerekek megnézték a Rabkoland vidámparkot, ahol megtekintették a Nevetés Érdemrend Múzeumot és számos információ birtokába jutottak a neves kitüntetést illetően, amelyet a felnőttek adományoznak a gyerekeknek. Nagy érdeklődéssel tekintették meg a rabka zdrój-i interaktív Gurál és Betyár Múzeumot, valamint a Művészeti Élmények Házát, ahol minden érdeklődő elkészíthette a saját regionális emléktárgyát. Nagy örömmel fogják emlegetni a Bukowina Tatrzańska-ban található uszodát is. Az egyhetes tábor gyorsan elmúlt. Senki sem unatkozott, mert annyi érdekesség volt. Mindenki jókedvű volt, az időjárás pedig kiválónak ígérkezett. A gyerekek és a tanárok nevében  ezúton is köszönetemet szeretném kifejezni a szervezőknek.

Petrovics Anna (fotó. forrás: FLÖ)

emmi logo

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje