biglogo archivum

Október 15-én a budapesti Lengyel Templomban Krzysztof Grzelak atya által bemutatott szentmisével – amely keretében Grażyna Herendi, a Szent Adalbert Egyesület tagja átvehette a Wincenty Danek atya emlékérmet – és a krakkói művészek részvételével a Lengyel Házban megrendezet koncerttel befejeződtek a 23. Lengyel Keresztény Kultúrális Napok.

A Lengyel Házban koncertet adott Martyna Klupś fuvola- és Iwona Popławska-Zimowska zongoraművész. Martyna Klupś – Radny külön minősítéssel végzett prof. dr. hab. Zbigniew Kamionek fuvola osztályában a Krakkói Zeneakadémián. Jelenleg a Krakkói Zeneakadémia doktorandusza prof. dr. hab. Zbigniew Kamioneknél. Számos lengyelországi és nemzetközi díj nyertese. Dr Iwona Popławska-Zimowska 2001-ben külön minősítéssel végzett a Krakkói Zeneakadémián Ewa Wolak – Moszyńska docensnél. Szóló és kamara zenekarokban is több díj nyertese. Kamara zenészként több számos zenei projektben vesz részt Lengyelországban és külföldön egyaránt. 2015-ben a Martyną Klupś – Radnyval együtt alkotott „Flute sonatas” platinalemez lett. A koncertprogramban Carl Philipp Emanuel Bach, César Franck, Grzegorz Miśkiewicz, Franz Doppler, Adam Świerzyński, Tadeusz Szeligowski és Astor Piazzolla művei szerepeltek.

 A Lengyel Keresztény Kulturális Napokat hagyományosan a Szent Adalbert Egyesület és a Lengyel Perszonális Plébánia közösen szervezi.

 (szerk. fotó Pál B.)

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje