biglogo archivum

Január 20-án a budapesti Aranytíz Kultúrházban egy nem mindennapi lengyel-magyar jótékonysági hangverseny volt, amely bevételét a 12 éves magyar Krisztián és a 18 éves lengyel Kinga rehabilitációjára fordítják.

A nagy népszerűségnek örvendő bécsi Passion Artists Egyesület fiatal operaénekesei csodálatos karácsonyi dal-operett  előadásával, fantasztikus jelmezeivel és lélegzetelállító színpadi megjelenéssel Ferenc József korába kalauzolták a nézőket; a műsorban a legszebb lengyel és magyar karácsonyi énekek, a legszebb Strauss darabok és operett áriák hangzottak el. A műsort a Poznani Balett műsora gazdagította; a repertoárban bécsi polka és magyar csárdás is szerepelt. A zenei kíséretet a bécsi Wiener Frühlingsstimmen Symphoniker kvartett biztosította.

A koncertet a Szent Adalbert Egyesület és az Óhegy utca 11. alatti LKK részleg szervezte, az esemény fővédnökei Elżbieta Rafalska lengyel család, munka és társadalomügyi miniszter és Gedeon-Snopek Márta Márta  – a lengyel nagykövet felesége - voltak. A vendégek között jelen voltak: a támogatott fiatalok családjai, dr. Csúcs Lászlóné Halina lengyel nemzetiségi szószóló, dr. Rónayné Slaba Ewa – az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke, Joanna Urbańska – a Lengyel Intézet igazgatója, Kelemen Viktória – Budapest-Óbuda (III.ker.)  Önkormányzatának polgármester-helyettese, Krzysztof Grzelak – a Lengyel Perszonális plébánia plébánosa, a polóniai szervezetek vezetői, lengyel önkormányzati képviselők, a lengyel iskolák képviselői, a polónia és a magyar szimpatizánsaik.

A programot a NEA projekt keretében valósították meg.

(szerk. fotó Pál B.)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje