biglogo archivum

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Magyar-Lengyel Baráti Kulturális Egyesület az ottani lengyel önkormányzattal közösen megrendezte a csorvási születésű, de sok éve Békéscsabán lakó Sallai Lajos magyar festőművész kiállításának megnyitóját.

Az ő délkelet-magyarországi tájképei, természetképei és vidéki épületfestményei nyugalmat és harmóniát sugároznak. Képein keresztül megosztja velünk az utazásai alatt szerzett érzéseit. Megmutatkozik Erdély szépsége, a hegyvonulatos Bihar és az itt található városkák: Segesvár és Kalotaszeg. Az ő művei utat találnak az emberek szívéhez. Ahogy egy hölgy barát mondta: „Ha választanom kéne, hogy melyik művét helyezzem el a falra a szobámban, bajban lennék; mindegyiket elvinném.”

Sallai Lajos a műveit közös és egyéni kiállításokon is bemutatta, itthon és Romániában egyaránt. Művészi pályáját barátja, dr. Szabó Zoltán mutatta be, aki szintén festőművész. A kiállítást február 28-ig meg lehet tekinteni a lengyel önkormányzat székházában (Békéscsaba, Szent István tér 8.).

Szeretettel várunk mindenkit!

(inf. fotó Békéscsabai LNÖ)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje