biglogo archivum

2018 január 27-én a budai hotel Novotelben immáron hetedik alkalommal megrendezésre került a Lengyel Bál, amelyet az Országos Lengyel Önkormányzat rendezett.

A Bál fővédnöke prof. Jerzy Snopek lengyel nagykövet volt, az est házigazdája dr. Rónayné Slaba Ewa – az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke volt, aki többek között köszöntötte a vendégeket, akik között jelen volt dr. Csúcs Lászlóné Halina lengyel nemzetiségi szószóló és Krzysztof Grzelak atya, a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa. Jelen voltak a lengyel önkormányzatok képviselői, a szervezetek és az OLÖ intézményeinek munkatársai, az Lengyel Iskola tanárai, a lengyelség ügyeinek szószólói és a lengyelek barátai – többek között a lengyel WAT magyar hallgatói, üzletemberek, a Duna mentén dolgozó lengyelek és a magyarországi polónia képviselői. Összesen kb. 200 fő volt jelen.

A Bál a Polonez tánccal kezdődött, a színpadon pedig fellépett a Budapesten is jól ismert „Kwarta Czystey” együttes. Megválasztották a bál királyát és királynőjét, akik Wygocki Richárdné és Molnár Ferenc voltak. Felköszöntötték a bál legidősebb és legfiatalabb résztvevőit is.

Nagy népszerűségnek örvendett a tombola, amelynek bevételét a Lengyel Templom javára fordították egy új, lengyel sassal díszített kehely megvételének céljából , amelyet 2018. novemberében fognak használni először – Lengyelország függetlensége elnyerésének 100. évfordulójának alkalmából. A kelyhet állami és egyházi ünnepekkor fogják használni.

(szerk. fotó Pál B.)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje