biglogo archivum

Hazánk 100 éve elnyerte a függetlenségét. A szabadsághoz vezető úton és az új haza megteremtésében hatalmas szerepet játszottak a lengyel nők, akik a függetlenség megtartásáért is sokat tettek.

Kik voltak ők? Hogyan harcoltak? Milyen nagy volt a szerepük az új Lengyelország létrehozásában? Előttük tisztelegve szeretettel várunk mindenkit a kétrészes „Függetlenség asszonyai” című kiállításra.

A programban: a Lengyel Történelmi Múzeum által előkészített kiállítás megnyitója. „Hősnőink” – a találkozó résztvevői által készített bemutató. Régi történelmi női ruhák bemutatója. Fogadás.

A független Lengyelország létrehozásán fáradozó nők között voltak szélesebb körben ismertek is, de olyanok is vannak, akik erőfeszítéseit szeretnénk veletek feleleveníteni. A függetlenség női hősei közül számotokra kik a legjelentősebbek, a legkivételesebbek vagy a legszimpatikusabbak? A Lengyel Történelmi Múzeum által előkészített kiállítás, amelyet április 14-én mutatunk be, ehhez kell a Ti alkotói aktivitásotok is. Készítsünk egy saját anyagot ehhez a kiállításhoz. Hozzatok a megnyitóra fényképeket, életrajzokat vagy legalábbis annak a „függetlenségi asszonynak” a nevét, akit Ti választottatok. Ha technikai problémátok akadna a képek vagy a szöveg nyomtatásnál, esetleg más probléma adódna, kérlek forduljatok hozzánk bizalommal, mi segítünk.

Időpont: április 14 (szombat), 16.00

Helszín: Bp.VI. Jókai ter 1 Polonia Nova Egyesület

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje