biglogo archivum

Május 19-én Budapesten ismét ülésezett az Országos Lengyel Önkormányzat. 10 képviselő volt jelen, akik meghallgatták dr. Rónayné Słaba Ewát az utóbbi időszak végrehajtott feladatairól, valamint a Parlamentbe delegált nemzetiségi szószólói választási kampány lebonyolításáról, amely után április 8-án megválasztották az OLÖ addigi elnökét.

A jogi követelményeknek megfelelően dr. Rónayné Słaba Ewa nemzetiségi szószóló május 7-én lemondott az Országos Lengyel Önkormányzat elnöki tisztségéről és képviselői mandátumáról. A május 19-i közgyűlésen a képviselők nem tudták megválasztani az új elnököt, ezért úgy határoztak, hogy a következő választásig és a várhatóan szeptemberi következő közgyűlésig az elnöki feladatokat az eddigi alelnök, Soboltynszki Róbert Lászlóné fogja ellátni.

Ezen kívül a közgyűlés elfogadta az OLÖ folyó évi költségvetés módosítását. A  Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjra a békéscsabai Małgorzata Leszkót jelölték. Döntöttek arról is, hogy június 23-án Budapesten a Polónia Napon Soltész Miklós EMMI államtitkárnak adják át a Szent László Díjat. A Magyarországi Lengyelekért Díjat az Újpesti Lengyel-Magyar Családok Baráti Köre, Mihalik Imre és Nagy Ewa kapja, az Ifjúsági Díjat pedig Verő Kristóf kapja. A következő, rendkívüli közgyűlés várhatóan még májusban várható, ekkor fogják ugyanis elfogadni a 2018-as zárszámadást.

(b.ford. BE)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje