biglogo archivum

Június 30-án a győztes Chopin szóló darabjaival és a szerző egyik zenekari darabjával Végetért a VIII. Budapesti Nemzetközi Chopin Verseny.

A versenybizottság 41 jelöltet engedett a versenyprogramba, akik 23 országból érkeztek - Európából, Ázsiából, Amerikából és Ausztráliából. A legfiatalabb korosztály kategóriájában Anna Urzędowska, a 2. korcsoportban pedig Cecino Elia nyert, a második Julia Lozowska lett. A harmadik korolyszály csoportban Arisa Onoda lett a győztes, a második helyet megosztva szerezte meg Kovács Gergely és Piotr Pawlak. A Ferenczy György alapítvány különdíját Piotr Pawlak vehette át. A Chopin Társaság különdíját – ami egy koncertlehetőség a varsói Łazienki parkban - Kovács Gergely és Piotr Pawlak kapta.

A meghívott fiatal vendég a palesztin Mohammed ALSHEIKH volt. A szafarniai 2018. májusi 26. Nemzetközi Ifjúsági és Gyermek Chopin Versenyen nyújtott kiváló szereplésért átvehette a Ferenczy György Alapítvány különdíját, amely egy budapesti koncertfellépésre szóló meghívó volt. A budapesti verseny szervezője hagyományosan a Ferenczy György Alapítvány volt, a fővédnök pedig prof. Jerzy Snopek lengyel nagykövet volt.

(b., fotó: Pál B.)

 

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje