biglogo archivum

Szeptember 24-én Budapest legrégebbi műemlék Vásárcsarnokában elkezdődtek az Országos Lengyel Önkormányzat által szervezett Lengyel Napok, amelyekre eljött többek között a podhalei Cepelia, amely termékei a magyaroknak és a külföldi turistáknak egyaránt szóltak.

A rendezvényt ünnepélyes keretek között Bátori Zsolt, az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke nyitotta meg. A fehér-piros színekbe öltöztetett helyszínen bőr- és szőrme termékeket, górál bőr papucsokat, lengyel ezüst, korall és borostyán ékszereket, bolesławieci kerámia termékeket, bieszczadokbeli bio élelmiszert és mézet lehet kapni, de jelen vannak a Lengyel Turisztikai Szervezet (POT) idegenforgalmi brossúrái is, amelyeken bemutatkoztak Lengyelország turisztikai értékei. Külön asztalon megtalálhatóak a Lengyel Kutatóintézet és Múzeum kiadványai, az Országos Lengyel Önkormányzat sajtótermékei és a Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola reklám anyaga. A Lengyelországot, valamint a lengyel kultúrát népszerűsítő rendezvényen fellépett a Zakopane vidékéről érkezett 9 Siył népi górál együttes.
Az idei LENGYEL NAPOK szeptember 25-éig tartanak a Támogatott tevékenység a Magyarország Kormánya, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Miniszterelnökség támogatásával valósult meg. 

(szerk. fotó Bóka E.)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje