biglogo archivum

Augusztus 15-én a budapesti Hadtörténeti Múzeumban kiállítás nyílt a lengyel-bolsevik háború alatti, lengyelek felé nyújtott segítség emlékére.

„1920 – lengyel győzelem Európa szabadságáért” – jelentette ki megnyitó beszédében Németh Szilárd honvédelmi miniszter helyettes, aki hozzátette, hogy a precedens nélküli, 100 évvel ezelőtti eseményeknek helye van a lengyel és magyar történelem könyvekben.

A járványügyi helyzet miatt szűkebb körű kiállítás megnyitó vendégei között jelen volt prof. Jerzy Snopek lengyel nagykövet a feleségével, Tomasz Trzciński, a légierő ezredese és katonai attasé, Joanna Urbańska, a budapesti Lengyel Intézet igazgatója, dr. Rónayné Słaba Ewa lengyel nemzetiségi szószóló, Felföldi Maria, az OLÖ elnöke, Molnár Monika, az LKK igazgatója, dr. Csúcs Lászlóné Halina, a Csepeli LNÖ elnöke, Varga Endre, a honvédelem kiváló történésze és a lengyelek barátja és a  Lengyel Történelmi Légió  Rekonstrukciójának Lengyel-Magyar Egyesülete tagjai, a megnyitó házigazdája pedig dr. Kovács Vilmos, a Hadtörténeti Múzeum igazgatója volt.

A kiállítás a budapesti Hadtörténeti Múzeum, a varsói Hadtörténeti Múzeum, valamint a budapesti Lengyel Intézet együttműködésével jöhetett létre. A kiállítás 2021 március végéig megtekinthető.

(inf. saját, fotó: Sárközi E.)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje