biglogo archivum

Ezeket Laurinyec Imre,a Wacław Felczak Alapítvány igazgatója osztotta meg. Az operatőr arról írt, mi következik:

Engedjétek meg, hogy felhívjam a figyelmet névadónkra, valamint a XX. filmre, amely Wacław Felczakról, a XIX. századi lengyel-magyar relációkról szól. Az alkotás az Alapítvány támogatásával tavaly született meg, a premier pedig 2023 október 18-án volt egy történelmi-szakmai konferencián. Grzegorz Kubaszkóval való megegyezés szerint megoszthatjuk magyar szinkronnal a 47 perces filmet (magyar hangok: Viczián Ottó, Barbinek Péter, Forgács Gábor, Széles Tamás, Háda János).

A film előzetese magyar feliratokkal itt található. Ha a későbbi bemutatás mellett döntenek, kolléganőmmel, Hollósi-Györgyei Nórával tudnak tárgyalni. Ugyanez a rendező, Grzegorz Kubaszko jegyzi az Esterházy Jánosról szóló filmet is, ezt már a tavalyi évben bemutattad, arra szeretnék emlékeztetni, hogy ez ugyanez a rendező, a filmek minősége pedig magukért beszélnek!

Más a WFA által támogatott filmekről is szó esett, küldöm a linket a Polhunation című, gimnazistáknak szóló rövid film sorozat linkjét: https://polhunation.hu/ Ezen kívül az Autentika Alapítvány által küldött animációhoz is küldöm a linket, amely a WFA támogatásával filmet készített Nagy Lajosról: https://autentika.hu/

Inf. az OLÖ Koordinációs Bizottsága alapján, ford. Bóka E.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje