biglogo archivum

Március 5-én a budapesti Lengyel Ház LKK részlege minden érdeklődőt szeretettel várt Piwniczna Zdrój városának és járásának a bemutatására.

A számos programban helyt kapott a város és a járás prezentációja, amelyet Zbigniew Janeczek polgármester készített. Piotr Kulig bemutatta a Fekete Górálok régióját. Lucyna Latała-Zięba, a boglarczykok leszármazottja és számos magyarországi lengyel ügy népszerűsítője Lengyelországban megnyitott egy kiállítást, amelyen a régió művészeinek alkotásait lehetett megtekinteni.
A rendezvényen számos vendég volt jelen, többek között Marcin Sokołowski, a Lengyel Köztársaság konzulja, aki feleségével jött el, Jan Kurdziałek ezredes – katonai attasé, dr. Csúcs Lászloné Halina lengyel nemzetiségi szószóló, dr. Rónayné Słaba Ewa az OLÖ elnöke, Ferenc Ruzsic – Keszthely – Piwniczna Zdrój testvérvárosának a polgármestere, aki a delegációjával érkezett; rajtuk kívül még számos lengyel és magyar vendég tette tiszteletét a rendezvényen. A polónia meghallgathatta a "Dolina Popradu" (Poprád Völgye) (lásd fénykép) népi együttes repertoárját, Piotr Kuligot, a programokkal párhuzamosan a piwniczna-i szakács mesterek jóvoltából meg lehetett ízlelni a regionális ételeket. Az est díszvendége a piwniczna-i származású Józefa Beress (a Lompart házból) volt, aki a II. világháború óta Magyarországon lakik; a hölgy 2017. március 5-én – életében először meglátogatta a Lengyel Házat. A közelgő nőnap alkalmából virággal kedveskedtek a hölgyeknek.
(b., fotó C. B. Pál)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje