biglogo archivum

A XXII. Kerületi Lengyel Önkormányzat a Petőfi Sándor Lengyel Iskola Szülői Munkaközösségével együtt napközis lovas tábort szervezett az iskola tanulóinak.

A célunk az volt, hogy a legifjabb generációt bevonjuk a polónia életébe. A fiataloknak szervezett „Gyerekek nyeregben” az első ilyen jellegű tábor. A lovagló tréningek naponta kétszer voltak megtartva néhány lovon, a lovaglásban pedig instruktorok és segítők nyújtottak támogatást. A fiatal lovasok számára képzések is voltak, amelyek során megismerkedtek a lovakkal, a gondozásukkal és az élelmezésükkel.

A tréningek közötti szünetben kézműves foglalkozások voltak, amelyek során természetes anyagokkal dolgoztak. A gyerekek üvegfestést, patkó díszítést, valamint habban mintázott képeket készítettek. A műalkotásokat haza lehetett vinni. A kísérők a gyerekekkel együtt részt vettek a különféle játékokban. Nagyon vidám volt a hangulat! Igen vidékies légkör jellemezte a programot: voltak lovak, kutyák, kecskék, de disznó is volt a kicsinyeivel. Köszönjük a kormánynak, valamint a Bethlen Gábor Zrt.-nek az anyagi támogatást, a Lengyel Nagykövetség mellett működő iskola igazgatóságának, valamint a Szülői Munkaközösségnek az együttműködést, a gyerekeknek pedig köszönjük a mosolyt! Nagyon jó volt! reméljük, hogy máskor is lesz ilyen program!

Inf. és fotó: Budapest XXII. Kerületi LNÖ

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje