nyitomontazs

logo mobil

Lengyel Nyár 2023

IV. Nemzetközi Lengyelségi Közoktatási Nap

A IV. Nemzetközi Lengyelségi Közoktatási Napon közoktatási és lengyelségi tanári műhelyfoglalkozásokkal kapcsolatos témákat fognak tárgyalni. Az eseményhez versenyek, kiállítások és riportok fognak társulni.

Élő festmények – virtuális galéria

avagy hogyan támogathatjuk a kulturális nevelést új technológiákkal  3000 magyar általános és középiskola kapott meghívást az Élő festmények, avagy játék a lengyel festészettel című ingyenes, virtuális galériába.

Nemzetiségi média

Ez az út – Marcin Styczeń koncert Ez az út – Marcin Styczeń koncert

  2023. május. 26. (péntek)


A Lengyel Közművelődési Központ, a Szent Adalbert Egyesület és az Óbudai Lengyel Önkormányzat szeretettel várja az érdeklődőket Marcin Styczeń koncertjére, amely június 8-án lesz Budapesten a III. kerületben a Kiskorona utca 7 szám alatt található koncert teremben kerül megrendezésre.

Bővebben

Egy csipetnyi kék Egy csipetnyi kék

  2023. május. 26. (péntek)A Szent Adalbert Egyesület szeretettel várja az érdeklődőket Karolina Socha-Mészáros „Egy csipetnyi kék” című kiállításának megnyitójára. Időpont: 2023 június 4., 11.45 Helyszín: Lengyel Ház, 1103 Budapest, Óhegy utca 11.

Bővebben

Krzysztof Grzelak atya pappá szentelésének 30 éves jubileuma Krzysztof Grzelak atya pappá szentelésének 30 éves jubileuma

  2023. május. 26. (péntek)


2023 május 25-én csütörtökön egyházi közösségünkben szentmise keretében ünnepeltük Krzysztof Grzelak atya pappá szentelésének 30 éves évfordulóját, aki a szentmise főcelebránsa is volt. Mellette Andrzej Kostecki lengyel domonkos magyarországi tartományfőnök és rendfőnök atya, a budapesti lengyel egyházközség barátja mutatta be a szentmisét.

Bővebben

Ülésezett az OLÖ Ülésezett az OLÖ

  2023. május. 25. (csütörtök)


Május 24-én az idei év második közgyűlésén Budapesten ülést tartott az Országos Lengyel Önkormányzat. A képviselők meghallgatták a 2023 február és május közötti időszakban végzett tevékenységekről megtartott beszámolót.

Bővebben

Lengyel Nyár programsorozatot megnyitó - Brass Riders fúvószenekar koncertje Lengyel Nyár programsorozatot megnyitó - Brass Riders fúvószenekar koncertje

  2023. május. 23. (kedd)


Második alkalommal rendezik meg a Lengyel Nyár programsorozatot a Magyarországon élő lengyel közösségek.

Bővebben

Kirándulás Lengyelországba és Csehországba    Kirándulás Lengyelországba és Csehországba   

  2023. május. 23. (kedd)


Józsefvárosi Lengyel Önkormányzat 2023 július 5 – 8 busz útat Lengyelországba Kotlina Kłodzkaba és Csehországba, szervesz.

Bővebben

VIII. Németh László műfordítói tábor - lengyel műhely VIII. Németh László műfordítói tábor - lengyel műhely

  2023. május. 23. (kedd)


A Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány idén nyolcadik alkalommal szervez Németh László műfordítói tábort.

Bővebben

Dr. Pászt Patrícia a „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” díj lengyel díjazottja Dr. Pászt Patrícia a „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” díj lengyel díjazottja

  2023. május. 23. (kedd)Az idei év „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” díjjal az Országos Lengyel Önkormányzat dr. Pászt Patrícia lengyel-magyar fordítót, irodalmi műfordítót, kultúramenedzsert, dramaturgot, a krakkói Magyar Centrum alapításának kezdeményezőjét és igazgatóját, a krakkói Magyar-Lengyel Kulturális Alapítvány igazgatóját tüntette ki.

Bővebben

Jelentkezés a Polonia nap részvételre Jelentkezés a Polonia nap részvételre

  2023. május. 22. (hétfő)


Közeledik a Magyarországi Lengyelség Napja, ami évek óta a magyarországi lengyelség legnagyobb ünnepsége, amely az idén június 24-én Budapesten kerül megrendezésre.

Bővebben

Elsőáldozás a budapesti Lengyel Templomban Elsőáldozás a budapesti Lengyel Templomban

  2023. május. 16. (kedd)2023 május 14 egy csodálatos nap volt egyházközségünkben, ahol egyházközségünk gyermekei felvették az Eucharisztia szentségét – vagyis elsőáldozók lettek. A szentmisét Krzysztof Grzelak atya, a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa tartotta, aki gratulált a gyermekeknek és szüleiknek, egyben arra bíztatta őket, hogy a továbbiakban is tartsanak ki a hit továbbadásában.

Bővebben

Lengyel Nyár 2023

Bővebben...:

IV. Nemzetközi Lengyelségi Közoktatási Nap

A IV. Nemzetközi Lengyelségi Közoktatási Napon közoktatási és lengyelségi tanári műhelyfoglalkozásokkal kapcsolatos témákat fognak tárgyalni. Az eseményhez versenyek, kiállítások és riportok fognak társulni.

Bővebben...:

Élő festmények – virtuális galéria

avagy hogyan támogathatjuk a kulturális nevelést új technológiákkal  

3000 magyar általános és középiskola kapott meghívást az Élő festmények, avagy játék a lengyel festészettel című ingyenes, virtuális galériába.

Bővebben...:

A projekt egy 2014-es pályázat keretében a Lengyel Külügyminisztérium pénzügyi forrásaiból is támogatást nyert.

                  

                  

                  

                  

                  

                  

                  

                  

                  

                  

                  

                  

                  

 
szkola polska
 

polski muzeum

 

emet logo 

 

Régebbi hírek

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LKK  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje