biglogo archivum


Április 2-án a Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolában nagyon nagy sikerrel megtartották az Iskola Napját.

A III. Kerületi Önkormányzat és Lengyel Önkormányzat április 12-én a Katyńi Mészárlás Emléknapján 17.00-kor megemlékezést szervez a budai katyńi emlékműnél.

A Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány idén hetedik alkalommal szervez Németh László műfordítói tábort. 

 

Az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület szeretettel  meghívja Önt és családját 2022. április 9-én (szombat)  15.00 órára a hagyományos lengyel  húsvéti ünnepségre.

Dátum: 2022 április 12, 17:00-20:00 óra

Helyszín: Budapest XVIII ker. Kondor Béla Közösségi Ház

Az április 2-án, a gyerekekkel megtartott találkozóval elkezdődött a budapesti Lengyel Templomban a nagyböjti lelkigyakorlat, amelyet a rybniki Maciej Szumila verbita atya tart.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a Tadeusz „Teddy” Pietrzykowski lányával, Eleonora Szafrannal megtartandó könyvbemutatóra, amelyen bemutatják a legendás ökölvívó visszaemlékezéseiről szóló kötetet.

2022 március 31-én a Lengyel Nagykövetség aulájában, a Wacław Felczak Alapítvány gondozásában, a Napkút Kiadó kiadásában bemutatták Jolanta Sosnowska „Krisztus hadvezére. Szent II. János Pál életrajza” című könyvét.

Mély szomorúsággal értesültünk, hogy 2022 március 30-án örökre eltávozott dr. Antall Józsefné (szül. Fülepp Klára), aki alapítója volt az Antall József Tudásközpontot.

Szeretettel várjuk a fiatalokat, valamint tanáraikat/nevelőiket a VII. Patria Nostra Filmes Történelmi Vetélkedőre. A verseny a 12-19 éves korosztálynak szól.

A regisztráció határideje: 2022 április 30.

2022. II. 27-én a Veszprémi Lengyel Önkormányzat Lengyel – Magyar Barátság napi ünnepséget rendezett.

Április 2-án 14.00-kor a Polonia Nova Egyesületnél tájékoztató gyűlés lesz a 2022. évi parlamenti választásokról. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Időpont: 2022 április 2. 10.00

Helyszín: 1102 Budapest, Állomás u. 10.

2022 április 5-én megnyitjuk iskolánk kapuit! Szeretettel várjuk a szülőket és a jövendőbeli elsősöket.

A budapesti Lengyel Nagykövetség, a Lengyel Intézet és a Szent Adalbert Egyesület jótékonysági koncertre hívta az érdeklődőket – fellépett Angelika Korszyńska-Górny együttese, amely Jeremi, Noemi és Augustyn összetételében lépett fel, a

...

Március 26-án a XXII. Kerületi Lengyel Önkormányzat társszervezője volt kerületi Nemzetiségi Napnak.

Március 25-én az ottani lengyel önkormányzat Nyíregyháza város önkormányzatával közösen megrendezte a Lengyel-Magyar Barátság Napját, amelyre többek között Nyíregyháza testvérvárosának – Rzeszównak és Gorlicének – a delegációi is részt vettek,

Március 23-án Győrben az ottani lengyel önkormányzat a Lengyel-Magyar Barátság szobránál évfordulós ünnepséget rendezett, amelyen részt vett többek között Andrzej Kalinowski, a Lengyel Nagykövetség Konzuli és Lengyelségi Osztályának a vezetője, aki dr. Joanna

...

Március 23-án a Lengyel – Magyar Barátság Napja alkalmából Csepelen (Budapest XXI. Kerület) az 1920-as lengyelországi segítségnyújtás emléktáblájánál koszorúzási ünnepség volt, amelyen jelen volt Németh Szilárd honvédelmi ügyekért felelős miniszterhelyettes,

...

Magyar-Lengyel Tölgyfa Szövetség megalakulása Győrben a Magyar-Lengyel Barátság emlékműnél FELHÍVÁS A magyar lengyel barátság eszmeisége, eredményei vitathatatlanok,de a változó politikai helyzet, ismételten próbatétel elé állit, minden jóakaratú magyart és

...

„A divat, mint a társadalmi státusz mutatója”

Időpont: április 2 (szombat), 16.00

Tisztelt Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatok!

Tisztelt Lengyel Civil Szervezetek!

A Miniszterelnökség közzétette a 2022. évi Pro Cultura Minoritatum Hungariae Díjra vonatkozó felhívást.

Március 23-án a III. Kerületi Lengyel Önkormányzat a Lengyel-Magyar Barátság Napja alkalmából Óbudán (Óbudai Társaskör) zenei hangversenyre invitálta az érdeklődőket.

2022 március 23-án a Wacław Felczak Alapítvány a Lengyel – Magyar Barátság Napja alkalmából meghívta az ünnepi gálára a kulturális, tudományos és polonofil elit, valamint a lengyel diplomácia tagjait, a lengyelségi közösség tagjait, valamint azokat,

...

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje