biglogo archivum


Derenk Öröksége Egyesület
Stowarzyszenie Dziedzictwa Derenka

Székhelye: 3780 Ládbesenyő-Andrástanya, Fő út 29.
Képviseli: Widomskiné Novák Mária elnök

Szymon Szynkowski vel Sęk miniszter úr a Nemzeti Függetlenség Napja alkalmából lengyelségnek küldi ünnepi jókívánságait.

 

A Lengyel Függetlenség Napja alkalmából tisztelettel meghívjuk Önt és Családját a LÉGIÓK című film ünnepélyes vetítésére

Áldott, nyugodt és reményteli Húsvéti Ünnepeket kíván a www.polonia.hu szerkesztősége.

2020 február 2-től szeptember 12-ig tart a Częstochowai Szűz képmásának peregrinációja

December 21-én a Tatai LNÖ és a Bem J. LKE itteni részlege voltak a helyi Nemzetiségi Nap társ házigazdái. Az ünnepi gálán fellépett többek között a lengyel egyházközségi Szent Kinga kórus. Az ünnepségen részt vett Wesolowski Korinna, a Bem J. LKE elnöke.

...

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Lengyel Önkormányzat a lengyel hagyományok szerint 2020-ban is megszervezi a Lengyel Bált, amely január 25.-én, a budapesti Hotel Flamencoban (XI. kerület, Tas vezér u. 3-7.) lesz megtartva.

A budapesti Lengyel Templom miserendje a karácsonyi ünnepek alatt: 

December 24., kedd - Karácsony Szenteste-Karácsony előestéje, éjféli mise lesz 24.00-kor.

Budapesten átadták a 13 nemzetiséget képviselő személyeknek az idén odaítélt állami kitüntetéseket

December 15-én a Fővárosi Lengyel Önkormányzat és a Bem József Lengyel Kulturális Egyesület közösen rendezett ostyatörési ünnepséget az Akadémia utca 1. szám alatti székház színháztermében.

2019. december 15-én a Wspólnota Polska Egyesület delegáltjainak X. gyűlésén újabb ciklusra választották meg elnöknek Dariusz Piotr Bonisławskit.

December 14-én a helyi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Klub Polonia karácsony előesti ünnepséget rendezett Szolnokon.

December 14-én a helyi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Klub Polonia (a Bem József LKE helyi részlege) egy karácsony előesti ünnepségre látta vendégül Székesfehérváron a helyi lengyelséget.

Az október óta új összetételben működő Szentendre Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata december 14-én, szombaton megtartotta hagyományos Karácsonyi megemlékezését.

December 9-én a budapesti Sándor Palotában egy ünnepi ebéden vettek részt az országos nemzetiségi önkormányzatok nemzetiségi szószólói és elnökei, a lengyel nemzetiséget és az Országos Lengyel Önkormányzatot dr. Rónayné Słaba Ewa és Felföldi Maria

...

December 9-én a budapesti Lengyel Nagykövetségen egy előkelő ünnepség keretében Lengyelország Érdemeiért Tisztikeresztet vehetett át három híres polonofil – Petneki Áron nyugalmazott egyetemi tanár, költő, író, fordító és történész, Őze Sándor történész – egyetemi

...

Ezüst minősítést kapott a  Nyíregyházi " STO-LAT "Lengyel-Magyar Kamarakórus a  Nyíregyházi " STO-LAT "Lengyel-Magyar Kamarakórus a  X. Krakkói Adventi – Karácsonyi Kórusfesztiválon

December 8-án a budapesti Lengyel Templomban a délelőtti szentmise után a Mikulás találkozott a gyerekekkel.

December 7-én prof. Jerzy Snopek lengyel nagykövet és Marcin Sokołowski konzul és feleségeik meghívására ostyatörési találkozó volt a budapesti Lengyel Nagykövetségen.

 

A Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesület és Lengyel Fővárosi Önkormányzat Szeretettel meghívja Önt Hagyományos Karácsonyi Ostyatörésre 2019. december 15-én 15.00 órára

December 1-én Budapesten a Vigyázó Sándor Művelődési Házban megtartották a IX. Ferenczy György Zongoraverseny gálakoncertjét, amelyet a névadóról elnevezett alapítvány szervezett.

December elején, ahogy az minden évben lenni szokott, a bemes óvodások és fiatal barátaik találkozhattak a Lengyelországból érkezett Mikulással, akit ezúttal Grinch és Elfik kísért el, akik a Budapesten is jól ismert PRYM-ART csoport jóvoltából jöhettek

...

November 30-án Budapesten ülésezett az Országos Lengyel Önkormányzat képviselő testülete. 14 képviselő volt jelen, így a közgyűlés határozatképes volt.

Az Országos Lengyel Önkormányzat pályázatot hirdet a a Lengyel Kutatóintézet és Múzeum igazgatói feladatainak ellátására 

Benyújtási határidő: 2020. január 21.

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LKK  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje