biglogo archivum

Szeptember 3-án immáron tizenhetedik alkalommal elkezdődött a tanév a Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolában, amely az Országos Lengyel Önkormányzat intézménye.

Az iskola az állami költségvetésből van finanszírozva, a tanulók pedig 1-től a 12. osztályig elsajátíthatják a lengyel nyelvet és a Lengyelországról szóló ismereteiket. Az iskola az egész ország területén tevékenykedik, telephelyekkel rendelkezik Budapesten, Budakeszin, Szolnokon, Pécsett, Szentendrén, Gödön, Veszprémben és Csóron.

Mindenképpen pozitívumnak számít, hogy amennyiben az iskola tanulói és a szülők úgy szeretnék, akkor lehetőség van a agyar bizonyítványban a lengyel nyelvi osztályzat feltüntetésére. Az általános iskolában ez az osztályzat csak az átlagot emeli, a gimnáziumban azonban már nagyobb jelentőséggel bír, ahol a lengyelt, mint idegen nyelvet elismerik, így a tanuló felmentést kaphat a második idegen nyelv tanulásából. Ezen túl a diák jelentkezhet érettségire lengyel nyelvből. Az iskoláról több információt a www.szkolpol.hu honlapon lehet olvasni.

Inf. saját, Fotó: ABRA

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje