biglogo archivum

 

Az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület  hosszú idő után szervezett egy olyan találkozót, amelyen „félelem” nélkül vehettek részt a tagok. Egyrészt az időjárás megengedte, hogy szabadtéren legyünk, másrészt már minden tagunk oltott, legtöbben már háromszor.

Ugyan tavaly és idén is sikerült nyáron megtartani Érden az „oroszlános”, a mohácsi lengyel hősökre emlékező emlékműnél a megemlékezést, előtte szentmisével, de más programjaink is voltak.

Júniusban Egerben jártunk, találkoztunk az Egri Lengyel Önkormányzat vezetőivel, emlékeztünk a lengyel emlékhelyeken, koszorúztunk az emléktábláknál és a temetőben is.

A Lengyel Intézetet is fölkerestük, az igazgató asszony vezetésével tekintettünk meg két kiállítást is. Más, országos programokon is képviseltettük a szervezetet.

Sajnos a lengyelországi út nem valósulhatott meg a beutazási korlátozások miatt. 

Most a szeptemberi programot úgy alakítottuk, hogy bármikor lemondhassuk, ha a helyzet úgy hozná – szerencsére erre nem volt szükség.

Az érdi könyvtár udvarán bográcsoltunk, sertésgulyással készültünk – valamint sok süteménnyel, gyümölccsel, itallal. Úgy érzem, nagyon kellett az egyesület tagjainak ez a találkozás: mi egy összeérett csapat vagyunk, bátran nevezhetem közösségnek!  Beszélgettünk, emlékeztünk a múlt közös élményeire, a mindegy 29 közös tanulmányútra, a tartalmas rendezvényekre. És persze beszéltünk a terveinkről is!

Az egyesület folytatja a tevékenységét, legközelebb Okos Mártont várjuk egy könyvbemutatóra!

A honlapunkon minden információ elérhető rólunk: www.erdlemke.hu

 

Bazsóné Megyes Klára elnök

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje