biglogo archivum

 Átadták a W. Danek atya Díjakat.

Október 10-én Krzysztof Grzelak atya, a Lengyel Perszonális Plébánia Plébánosa által, a budapesti Mindenkor Segítő Szűz Mária templomban celebrált misével véget értek a 27. Lengyel Keresztény Kulturális Napok. A Napok jelmondata Boldog Stefan Wyszyński bíboros atya szavai voltak: „Becsülj meg minden embert, mert Krisztus lakik bennük.”

A szentmisét Magda Anioł éneke gazdagította.

Évek óta a budapesti LKKN keretein belül átadásra kerülnek a W. Danek atya Díjak. Az átadási ünnepség ezúttal a budapesti Lengyel Templomban zajlott, a díjat a Szent Adalbert Egyesület elnöke és Krzysztof Grzelak atya együtt adta át Molnárné Cieślewicz Elżbietának, aki a Szent Adalbert Egyesület vezetőségi tagja, a XIX. kerületi LNÖ az OLÖ tanácsának a képviselője, valamint egyháztanács tag.

Az ünnepi szentmise után – amelyen feleségével jelen volt prof. Jerz Snopek lengyel nagykövet, a 27. LKKN fővédnöke, aki összegző beszédet mondott az eseménysorozat végén – Mezei Pál zongora hangersenyét lehetett meghallgatni; a repertoárban pedig Chopin művei voltak.

A 27. LKKN szervezői a Szent Adalbert Egyesület, a Lengyel Perszonális Plébánia és a budapesti Lengyel Intézet voltak, anyagilag pedig a Bethlen Gábor Zrt., a Fővárosi Lengyel Önkormányzat, a III., V., XVII. és XVIII. kerületi, és a Vecsési LNÖ, valamint a Párbeszéd Háza támogatta.

Október 10-e, a 27. LKKN befejező napjára esett a 21. Pápai Nap, amelynek jelmondata II. János Pál szavai voltak: „Ne csüggedjetek.” II. János Pál ezeket a szavakat mondta beiktatásának napján a vatikáni Szent Péter teren. Ezek a szavak kíséreték végig a 27 éves pápai ciklusát. Ebből az alkalomból Krzysztof Grzelak atya a szent pápa templomban elhelyezett vér ereklyéjével ünnepi áldásban részesítette a híveket.

Inf. és fotó: a szentmise internetes közvetítése alapján

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje