biglogo archivum

Az idén november 20-án ünnepeljük Krisztus Király ünnepét, amelyet 1925-ben határozott meg XI. Piusz pápa, aki október végére javasolta a jeles nap megünneplését.

A II. Vatikáni Zsinat döntése nyomán az ünnepet a liturgikus év utolsó vasárnapjára helyezték felhívva a figyelmet arra, hogy a végső napon Jézus Krisztus Király eljön uralmában, ítélni élőket és holtakat.

Krisztus Király ünnepe egyben az emigráción szolgálatot teljesítő szerzetesrendek, köztük a Krisztus Király rend ünnepe, amelyhez Krzysztof Grzelak atya és a nálunk tevékenykedő Krisztus Király rendi nővérek – Stanisława és Weronika nővér is tartoznak.

Plébánosunknak, Krzysztof Grzelak atyának, valamint Stanisława és Weronika nővérnek az ünnepnapjukon az egyházközségünkben végzett lelkipásztori szolgálatért szeretnénk köszönetet mondani, azért a hatalmas szerepvállalásért, amelyet a Magyarországon élő katolikus lengyelek – többek között a legfiatalabbak és a szépkorúak – javára tesznek, Isten áldását, jó egészséget és erőt szeretnénk kívánni nekik, hogy a továbbiakban is folytathassák tevékenységüket.

Inf. saját, for. Bóka E. fotó: Pál B.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje