biglogo archivum

November 25-én Budapesten karácsonyi dal koncertet tartottak a budapesti Szent István bazilikában, ahol magyar gyerekek lengyel és magyar nyelven szólaltatták mg a dalokat.

A projekt szerzője a LE-MA suli, a koncert társszervezője Rácz Karolina zenei átiratkészítő és énekesnő, valamint dr. Rónayné Słaba Ewa lengyel Nemzetiségi szószóló, a koncert támogatója Sebastian budapesti lengyel nagykövet és Soltész Miklós egyház is nemzetiségi kapcsolatokért felelő államtitkár. A koncert a LE-MA suli projekt záró eseménye, amelyet a Wacław Felczak Alapítvány, a Budapesti Lengyel Nagykövetség, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány, valamint az Adam Mickiewicz Alapítvány támogatott.

A hangversenyen jelen volt Sebastian Kęciek budapesti lengyel nagykövet a családjával, valamint Felföldi Maria, az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke. A szombati eseményen közel hármszáz fő vett részt, mindenek előtt magyar iskolák tanulói a szüleikkel és barátaikkal. Első helyezett lett a kazincbarcikai Don Bosco Iskola vokálcsoportja. A LE-MA suli projekt egy nagyszerű eszköze a lengye kultúra terjesztésére a magyarok legfiatalabb generációjának körében. A verseny meghallgatása iránt érdeklődők az alábbi linkre kattintva hallgathatják meg a darabokat: https://www.facebook.com/LeMaprojectpage

Inf. saját GP, fotó: Pál B., ford. E.Bóka

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje