biglogo archivum

* December 5-én a Polonia NOVA Kulturális Egyesület "Mikulás-estet" rendez a nagyon idős gyermekek részére.

* December 6-án tartja meg soron következő előadását a Polonia NOVA Kulturális Egyesület a Nyílt Egyetem foglalkozásainak keretében.

* December 6-án a Mikulás meglátogatja a Bem J. LKE-t, ahol találkozik a legfiatalabb gyerekekkel.

* December 7-én a budapesti Lengyel Templomban a gyermekmisét a Lengyel Házban találkozó követi a Mikulással és a poznani Erzsébet-rendi nővérekkel.

* December 10-én 16.00 órakor nyílik meg a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központban Krystyna Wieloch-Varga textiltervező kiállítása. A megnyitón fellép a békéscsabai Chopin-kórus.

* December 12-én a Bp., II. ker. LKÖ rendezi a "Lengyel Kinotéka" Filmklub összejövetelét, amelyen archív dokumentumfilmeket fognak bemutatni.

* December 13-án 16.30 órakor Székesfehérváron, a "Barátság Háza" Kultúrházban (III. Béla király tér 1.) rendezi meg a hagyományos lengyel vigíliát a helyi és környékbeli Polónia részére a városi LKÖ és a Polónia Klub.

* December 13-án Győrben karácsonyi összejövetelt tart a helyi lengyelség.

* December 13-án (szombaton), immár 10. alkalommal rendezi meg a szolnoki LKÖ és a Lengyel-Magyar Klub a lengyel vigíliát a Polónia és magyar barátaik részére. Ezt a kis jubileumot teszi ünnepélyessé a "Pleśnioki" folklóregyüttes, amely lengyel betlehemest mutat be Szolnokon, Rákóczifalván, és részt vesz a debreceni Jacek Górski atya által celebrált lengyel nyelvű szentmisén. A lengyel asszonyok a szokásnak megfelelően elkészítik a közismert lengyel ünnepi ételeket.

* A Nyitott Ház Színházi Csoport és a Bp., V. ker. LKÖ meghívja Önöket a "Repedés a kocsonyában" c. adventi előadásra, egy Bańska Niżna-i (Podhale) színházi-zenei csoport részvételével. Az előadás december 13-án 18.00 órakor kezdődik, helyszíne a Zöld Macska Diákpince (Budapest, IX. ker., Ăśllői út 95.).

* December 13-án 17.00 órakor a budapesti Lengyel Templomban fatimai istentiszteletet tartanak.

* December 14-én 12.00 órakor a budapesti Lengyel Házban megnyitják a "Krakkói betlehemek" c. fényképkiállítást, és bemutatják a bochniai bányából származó sóból készített termékeket.

* December 14-én (vasárnap) 15.30 órakor kezdődik a budapesti Bem József Lengyel Kulturális Egyesületben (Bp. Nádor utca 34.) a magyarországi lengyelség ostyatörés ünnepsége.

* December 14-én a győri evangélikus templomban karácsonyi dalokból ad koncertet az "Akord" együttes.

* December 14-17. között a budapesti Lengyel Templomban adventi lelkigyakorlatot tartanak.- Az adventi időszakban a magyar nyelvű rorate szentmise hét közben 6.00 órakor kezdődik, a lengyel nyelvű pedig péntekenként 17.00-kor.

* December 19-én a II. ker. LKÖ találkozóra hívja a magyarországi lengyelség magyar barátait a lengyel karácsonyi szokások megismerésére.

* Karácsonyi miserend a budapesti Lengyel Templomban:- december 24-én 24.00 órakor: karácsonyesti szentmise- december 25-én 10.30 órakor: Karácsonyi szentmise- december 26-én 10.30 órakor: szentmise Szt. István vértanú ünnepén  Figyelem: ezeken a napokon nincs esti szentmise.- December 31-én óévbúcsúztató istentiszteletet tartanak a budapesti Lengyel Templomban.

* Tájékoztatásul közöljük, hogy december 31-én szilveszteri bált rendeznek a Lengyel Házban.

Figyelem: A szerkesztőség nem vállal felelősségeta fenti programokban bekövetkező változásokért.

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje