biglogo archivum

A Csongrád Megyei Önkormányzat segítségét kérte a daganatos, cukorbeteg, valamint más betegségekkel küzdő gyermekeket és családjaikat támogatóBátor Tábor Alapítvány.
A Bátor Tábor Alapítvány közép-európai élményterápiás központként 2001 óta kínál komplex terápiás rekreációs programokat daganatos, cukorbeteg,krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint hemofíliával kezelt gyermekek és családjaik részére.2008 júliusában 60 daganatos lengyel, szlovák és cseh gyermek részvételével elindították első nemzetközi turnusukat.Azóta mintegy 340 külföldi beteg gyermek táborozott velük, 2013-ban pedig 130 táborozót várnak a hatvani táborhelyükre.Táboraikban a gyerekek olyan programokon vesznek részt, amelyeket betegségükből kifolyólag eddig nem próbálhattak ki. A foglakozásokon lehetőségük nyílik vélt vagy valós korlátaik átlépésére, felfedezhetik rejtett erőforrásaikat. Nemzetközi turnusaikat évente 180 önkéntes aktív közreműködésével valósítják meg, akik alapos képzésen vesznek részt a táborok előtt.Tudásukkal és lendületükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek pozitív élményekkel töltődjenek fel az izgalmas és kihívásokkal teli programokon.A tábor nyelve magyar, így önkéntes (nem professzionális) tolmács cimborák segítik a kommunikációt, illetve kísérő cimborák biztosítják a gyerekek táborba jutását. A lengyel- magyar, cseh-magyar vagy szlovák-magyar nyelveken beszélő önkéntesek ezért különleges szerepet töltenek be ezekben a turnusokban.
Az önkéntesek számára számos előnyt jelenthet ez a tábor:- biztonságos nyelvgyakorlási lehetőség;- tapasztalatgyűjtés;- személyes fejlődés;- sokszínű közösség, kapcsolatépítés.
Mellékelve küldjük az önkéntestoborzással kapcsolatos felhívásukat. Elkészült toborzófilmjük is, ami az alábbi linken elérhető el: http://www.youtube.com/watch?v=4-C36gPKlz4&list=UUSKEkuYR4Ygc34t28ntoixw&index=1
A jelentkezési határidő február 17.
Amennyiben lehetséges, kérjük Igazgató asszony segítségét abban, hogy a Bátor Tábor Alapítvány felhívása minél több lengyelül és magyarul beszélő fiatalhoz eljuthasson, hátha minél többen kívánnak részt venni önkéntesként ezekben a táborokban!Előre is tisztelettel köszönjük!
Tisztelettel,
Papp NóraKommunikációs munkatársCsongrád Megyei Önkormányzat Hivatala+36 20 809 1000 Melléklett  

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje