biglogo archivum


Április 1-jén, 10.30-kor kezdődik a szentmise a budapesti Lengyel Templomban, az esti lengyel szentmise pedig elmarad.

Április 4-én, 19 órakor lesz az Együtt a tátrai csúcsokracímű kiállítás megnyitója a József Attila Művelődési Házban (a XIII. kerületi József Attila téren), amelynek anyaga a Magyarországi Lengyelség Múzeuma és Levéltára gyűjteményéből származik. A kiállítást a Múzeum igazgatója, dr. Sutarski Konrad fogja bemutatni. A Polonez együttes gurál táncokkal lép fel, és lengyel ételeket is lehet majd kóstolni.

Április 6-án a Bem J. LKE tagjai részt vesznek az Isaszegi Történelmi Napokon.
A tatai LNÖ kezdeményezésére április 7-én a helyi Szent Kereszt Templomban a katyni áldozatok emléktáblájának ünnepélyes megkoszorúzásával egybekötött szentmise lesz.

Április 7-én versmondó versenyt rendeznek az Országos Lengyel Nyelvoktató Iskolában (Bp. X. ker. Állomás u. 10.), melynek keretében kihirdetik az újságírói verseny győztesét is.
Az LKK Óhegy utcai részlege kiállítást szervez a Lengyel Nagykövetség mellett működő Iskolai Konzultációs Pont 40 éves fennállása alkalmából. A 40 év elteltévelcímű kiállítást április 7-én 12 órakor nyitja meg az iskola igazgatója, BeataMondowicz.

Április 10-én 17 órai kezdettel lesz Budapesten a Magyarországi Lengyelség Múzeumában Robert ĹšwierkiewiczChopin keze és szíve című képzőművészeti kiállításának megnyitója.

Április 10-én 18 órakor lengyel-magyar szentmisét mutatnak be az V. kerületi Belvárosi Templomban a szmolenszki légikatasztrófa áldozataiért.

Április 14
-én 15 órai kezdettel szentmise lesz a Budapest IV. kerületi LNÖ székházában, amelyen a Starobielskben meggyilkolt Bogumił Sutarski hadnagyra fognak emlékezni, majd ezt követően a fia, Konrad Sutarski mutatja be Az én Katyńom című könyvét.

Április 12
-én 17 órakor Fatimai Szentmise lesz a budapesti Lengyel Templomban.
A III. kerület (Óbuda) Önkormányzata és a helybéli LNÖ április 13-án 11 órai kezdettel emlékünnepséget szervez a Katinyi Mártírok parkjában, ahová a helyi LNÖ 18 órára mécsesgyújtással egybekötött megemlékezésre is vár mindenkit.

Április 13-án, 15 órai kezdettel irodalmi délután lesz Cséby Géza költővel és műfordítóval Érden, a  Csuka Zoltán Könyvárban. A szerző bemutatja a 'Családi portré. Lengyel és magyar felmenőim viharos sorsa ś című könyvét.

Április 18-a és 20-a között ECL nyelvvizsgák zajlanak az Országos Lengyel Nyelvoktató Iskolában (Bp., X. ker. Állomás u. 10.)

Április 27-án általános testületi ülésre gyűlik össze Budapesten az Országos Lengyel Önkormányzat.

Április 21-én Szent Adalbert ünnepének alkalmából a budapesti Lengyel Templomban a 10.30-kor kezdődő szentmisét a róla nevezett Magyarországi Lengyel Katolikusok Egyesülete tagjaiért ajánlják fel. A misén a Szent Kinga egyházi kórus is énekelni fog.

Április 23-án a budapesti Szent István Bazilikában szentmise lesz a Szent Adalbertről nevezett Egyesület patrónusa ünnepének alkalmából.

 
Figyelem: A szerkesztőség a fent említett programokban bekövetkezett változásokért nem vállal felelősséget.
(b.)

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje