biglogo archivum


Május 1-jén a XIV. kerületi LNÖ emlékünnepséget szervez Báthory István erdélyi fejedelem és lengyel király szobránál.


Május 3-án a Legszentségesebb Szűz Mária, Lengyelország királynéja ünnepnapján 17 órai kezdettel szentmisét tartanak a hazáért a Lengyel Templomban. Ezt követően a Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete mindenkit szeretettel vár a CORAL együttes/kórus koncertjére a Lengyel Ház kertjébe. 21 órakor, a Jasnogórski Apellel fejeződik be a találkozó.


A Békéscsabai Nemzetiségi Önkormányzat, illetve az ottani Magyar-Lengyel Baráti Kulturális Egyesület a Lencsési Közösségi Házban szervez fotókiállítást Lengyel út a szabadsághoz - a Szolidarítás 33 éve címmel. A kiállítást május 4-én dr. Karol Biernacki, Csongrád megye tiszteletbeli lengyel konzulja nyitja meg.


Május 5-én Tatán a Szent Kereszt Templomban a tatai Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére szentmisét és koszorúzást tartanak II. János Pál pápa boldoggá avatásának évfordulója alkalmából.


A Magyarországi Lengyel Katolikusok Egyesülete szeretettel vár mindenkit május 5-én 12.00 órára Małgorzata Soboltyńska Száz az egyben című kiállítására, amely áttekintést ad a Lengyel Házban általa szervezett kerek száz kiállításról.


Május 7-én 18 órakor a tatai LNÖ és Népfőiskola a lengyel történelemnek szentelt soron következő előadást szervez. Most dr. Pál Attila, Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusa 'Kelet és Nyugat között. Lengyelország külpolitikája a rendszerváltozás után' c. előadást tart.


Május 9-én a visegrádi várban a grunwaldi csata 600. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitója lesz. A kiállítást 2010-ben Lengyelországban mutatták be, idén pedig Szolnokon, Miskolcon és Egerben is látható lesz.


Május 13-án 17 órai kezdettel fatimai ájtatosság lesz a budapesti Lengyel Templomban.


Május 19-én elsőáldozás lesz a budapesti Lengyel Templomban. A szentmise 10.30-kor kezdődik.


Május 19-én 15 órai kezdettel a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa misézik a budapesti Sziklatemplomban. A misét a lengyel anyákért ajánlják fel. Az esemény kezdeményezője “ szokás szerint “ most is a IV. kerületi LNÖ. A könyörgéseket újpesti lengyel családok gyerekei fogják elmondani.


Május 22-én kezdődik a dunaújvárosi LNÖ és az országos LNÖ által közösen szervezett iskolai gyermek-csereüdültetés Łask “ Kolumnában. A lengyel gyerekek idén ősszel fognak Magyarországra érkezni.


Május 24-én, a Mindenkor Segítő Szűz Máriának, a templom névadójának ünnepnapján,17 órakor kezdődik a plébániai búcsú a budapesti Lengyel Templomban.


Május 26-án az LKK Óhegy utcai részlege zakopanei bemutatkozó rendezvényt szervez, amelynek keretében Zofia és Magda Fortecka üvegfestő művészek alkotásait bemutató kiállítás nyílik, illetve előadás lesz Zakopane turisztikai vonzerejéről. 


Május 27-én 17 órai kezdettel Wisława Szymborska-estet tartanak az Országos Idegennyelvű Könyvtárban (V. ker. Molnár u. 11.) az V. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával.


Május 29-én konferenciát tartanak az OLÖ-ben, amelynek a 2012/13-as iskolaév összegzése lesz a témája.


Május 31-én, 18 órakor szentmisét mutatnak be a Częstochowai Szűz Mária tiszteletére a budapesti Szent István-bazilikában.

 
Figyelem: A szerkesztőség a fent említett programokban bekövetkezett változásokért nem vállal felelősséget.
(b.)

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje