biglogo archivum


Június 1-jén gyermeknapi rendezvényt és tanévzáró ünnepséget tartanak a Bem József Lengyel Kulturális Egyesületben. 


Június 1-én és 2-án az Érdi Lengyel - Magyar Kulturális Egyesület hagyományos kirándulást szervez a magyarországi lengyelek nyomában, ezúttal a Zemplén hegységbe. A kétnapos gazdag programban szerepel többek között Királyhelmec meglátogatása, ahol a II. világháború idején lengyel menekülttábor működött. 


Június 2-án, Úrnapján a budapesti Lengyel Templomban (a magyar nyelvű szentmisét követően) 9 óra 50 perckor kezdődik a lengyel-magyar körmenet. Az ünnepség után a Szent Adalbert Egyesület mindenkit szeretettel vár a Lengyel Házban tartandó találkozóra. 


A Lengyel Templomban június 2-án búcsúztatják a Lengyel Nemzetiségi Nyelvoktató Iskola érettségizett növendékeit. 


Június 5-e és 8-a között a békéscsabai Chopin Kórus részt vesz a XXI. Lengyel Össznemzeti Tengermelléki Dalfesztiválon, ahol a magyar kultúra képviseletében bemutatja a népviseletet, a festészetet és a zenét. A kórus repertoárjában Bárdos Lajos, Kodály Zoltán és Karai József művei is szerepelnek. 


Az Országos Lengyel Önkormányzat június 8-án, 10 órakor Budapesten tartja következő közgyűlését (X. ker. Állomás u. 10.). 


Június 8-án “ az V. kerületi Önkormányzat által szervezett Nyári Fesztiválon, az Erzsébet téren “ 16 órai kezdettel fellép a Polonez Népdal és Néptánc Együttes, amelyet a lengyel nemzetiség képviseletére az V. kerületi LNÖ kért fel. 


Június 13-án, Budapesten, a margitszigeti Szent Mihály templomban 17 órai kezdettel lengyel nyelvű szentmise lesz. 


Június 15-én tanévzáró rendezvényt tartanak a magyarországi Országos Lengyel Nyelvoktató Iskolában. 


Június 15-én, Budapesten lengyel gálaműsorra kerül sor a XVIII. kerületi Bókay kertben. 


Június 22-i indulással Wisłába szervez kirándulást a IV. kerületi LNÖ. 


Június 28-án nemzetközi konferenciát szerveznek a budapesti Lengyel Múzeumban, létrejöttének 15. évfordulója alkalmából. 


Június 29-én, Budapesten lesz a magyarországi lengyelség Szent László napi ünnepsége, amely kétnyelvű szentmisével kezdődik a Lengyel Templomban (10 órakor). 12 órakor megnyitja kapuit a Magyarországi Lengyelség Múzeuma és Levéltára létrejöttének 15. évfordulója alkalmából szervezett kiállítás. 13.30-kor gálaműsor kezdődik, amelynek keretében kiosztják a polóniai díjakat: a Szent László-díjat és A magyarországi Polónia szolgálatáért díjat. 


Június 30-án az LKK Óhegy utcai részlege mindenkit szeretettel vár a Lengyel történelem képregényben című kiállítás megnyitójára. 

 
Figyelem: A szerkesztőség a fent említett programokban bekövetkezett változásokért nem vállal felelősséget.
(b.)

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje