biglogo archivum

˘ A rákoskeresztúri temető lengyel parcellájában november 1-én 15.00 órakor szentmisét tartanak.

˘ November 6-án a Lengyel Zene Fesztiválja alkalmából, amelyet immár harmadszor tartanak Győrött, a helyi székesegyházban hangversenyre kerül sor az Animi Alapítvány, a győri Liszt Ferenc Zeneiskola és a helyi LKÖ közreműködésével.

˘ November 8-án a budapesti Lengyel Templomban ünnepi szentmisét tartanak az Óhaza javára, sor kerül a Lengyel Cserkészszövetség első magyarországi csapata emléktáblájának leleplezésére, a Lengyel Házban pedig találkozó és koncert lesz.

˘ November 8-án 12-kor az FLKÖ Lengyelország függetlenségének Napja alkalmából ünnepséget rendez a Lengyel Házban.

˘ A Lengyel Függetlenség Ăśnnepén, november 11-én Józef Piłsudski budapesti emléktáblájánál 11.00 órakor a Bem József Kulturális Egyesület ünnepi koszorúzást tart.

˘ November 13-15 között a lengyel plébánia hívei Częstochowába utaznak az évenkénti virrasztásra a világ lengyeleiért, amelyet a Krisztus Társaság és a Missziós Nővérek szerveznek.

˘ Szolnokon november 14-én tartják a Lengyel Függetlenség Ăśnnepének rendezvényeit. Ekkor adják át a díjakat annak a személynek vagy szervezetnek, aki vagy amely kitüntette magát a magyarországi lengyelségért végzett munkában, a lengyel kultúra népszerűsítésében és a lengyel-magyar kapcsolatok ápolásában.

˘ November 15-én 18.00 órakor a Budapest V. ker. LKÖ meghívására az 'Aranytíz' Kulturális Központban fellép a krakkói Teatr Ludowy 'A férfiakról mindent' című előadással (szerző: Miro Gavran).

˘ November 20-án 17.00 órakor a Magyarországi Lengyelség Múzeuma és Levéltára budapesti székházában 'Lengyel népi tánc Magyarországon' címmel nyílik kiállítás.

˘ A Tatai Múzeumban november 21-én a helyi LKÖ kezdeményezésére kiállítás nyílik 'A totalitárius rendszerek és a lengyel keresztény papok a megszállt Lengyelországban 1939-1945 között' a Harc és Mártíromság Emlékét Őrző Tanács gyűjteményéből. ˘ November 22-én a budapesti Lengyel Templomban Krisztus király napján a Krisztus Társaság és a Missziós Nővérek védnökségi ünnepsége lesz.

˘ Ugyancsak november 22-én tartják 12.00 órakor a budapesti Lengyel Házban Piotr Stefaniak 'Boldog Jolán “ IV. Béla leánya' című könyvének bemutatóját. ˘ November 28-án 19 órakor Budapesten, a Ventura szállodában bál lesz a XI. kerületi LKÖ szervezésében.

˘ A budapesti Lengyel Templomban november 29-én szentmisével kezdődik az adventi ünnepkör.

˘ November 29-én 12.00 órakor a budapesti Lengyel Házban fotókiállítás nyílik 'Ifjú lengyelek Magyarországon' címmel.

˘ December 5-én a Bem Egyesület Mikulás-estre hívja a legkisebb gyermekeket.

 

Figyelem: a szerkesztőség a fenti programokban bekövetkező változásokért felelősséget nem vállal.
(b.)

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje