biglogo archivum

- Március 1-től 15-ig Egerben látható a Csongrád Megyei Levéltár és a csongrádi LKÖ által készített kiállítás 'Fejezetek a közös lengyel-magyar történelemből' címen. Részletek az egri LKÖ-nál.

- Március 6-án 16 órakor a Bem József LKEben nőnapot tartanak.

- Március 6-án 15 órakor a magyarországi lengyelek és a helyi LKÖ képviselőinek részvételével Szolnokon, a Lengyel Légiósok utcájában ünnepélyesen megkoszorúzzák Józef Wysocki emléktábláját. 16 órakor pedig a város közepén, a Kossuth téren következik a szolnoki csata megjelenítése.

- Március 7-én a budapesti Lengyel Házban találkozó lesz a nőnap alkalmából.- Március 7-én a Lengyel Házban 12 órakor kezdődik az 'Elbeszélés Fryderyk Chopinről' című kiállítás megnyitója, amelyet a templomban irodalmi-zenés műsor előz meg a 'Nyílt Ház' színházi csoport színészeinek előadásában.

- Március 13-án 17 órakor a Lengyel Templomban a hagyományos fatimei istentiszteletre kerül sor.

- Március 14-én 13 órakor Budapesten, a Bem József szobornál a Bem Kulturális Egyesület ünnepséget szervez, amelyhez a tábornok születésnapjának évfordulójához kapcsolódó koszorúzást is tartanak.

- Március 14-én 12 órai kezdettel nyílik a Lengyel Házban Tavaszy Noémi kiállítása 'Bibliai témájú grafikák' címen.

- Március 15-én Székesfehérvárott Petőfi Sándor emlékművének megkoszorúzására kerül sor a helyi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat és a Polónia Klub által, miközben a magyar nemzeti ünnep alkalmából folynak a központi, megyei és a város helyi ünnepségei.- A budapesti, V. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat március 18-án 15 órára meghív az 'Aranytíz' Művelődési Központba a középiskolások számára kiírt, a lengyeleknek az 1848-49-es magyar szabadságharcban való részvételéről szóló pályázat eredményhirdetésére. A rendezvényhez társul a 'Lengyel emlékek Erdélyben' c. kiállítás megnyitója.

- Március 19-én a budapesti Lengyel Templomban Szent József-ünnepségek zajlanak.- Március 19-én a Lengyel Házban 19 órakor a Magyar-Lengyel Barátság Fesztiválja keretében Fryderyk Chopin és Erkel Ferenc komolyzenei hangverseny lesz lengyel és magyar zenészek előadásában.

- Március 20-án a győri lengyelek ünnepséget terveznek a Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából Győrben, a helyi LKÖ székhelyén (Baross utca 29). Az ünnepségen sok más közt föllép az 'Akkord' Magyarországi Lengyel Kamarakórus, valamint a 'Talpasok' férfikórus, amely a Galgóczy Erzsébet Városi Könyvtárban működik.

- Március 21-én Pécsett, az Európa Kulturális Fővárosa programjai keretében folynak a Magyar-Lengyel Barátság Napja rendezvényei. A részletes műsort csatolva közöljük.

- Március 21-én Rákoshegyen (Budapest XVII, kerülete) szentmisét tartanak II. János Pál ottani emlékműve leleplezésének évfordulóján. Társzervező a helyi LKÖ és a Lengyel-Magyar Barátság Köre.

- Március 23-án Budapest III. kerületében (Óbudán) folynak a Magyar-Lengyel Barátság Napja központi ünnepségei.

- Március 23-án 15 órakor Pécsett elkezdődik a COPYRIGHT CRACOW ünnepélyes megnyitója, azaz a Krzysztof Dydo Galéria Plakátbemutatója a Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából.

- Március 23-án Dunakeszin a helyi LKÖ közreműködésével a Színházi Világnap alkalmából az Óbudai Térszínház bemutatja Sławomir Mrożek 'Wacław' című darabját.

- Március 22-23-án győri és budapesti helyszínnel a Piłsudski Lengyel-Magyar Történeti Társaság civil konferenciát szervez 'Együtt a Civil Unióban' címmel, első lépésként azzal a céllal, hogy a lengyel és magyar szervezetek között kapcsolatok, információk és tapasztalatok cseréje jöjjön létre.

- Március 23-án 17 órakor nyílik meg a 'Virágzó Opole' című kiállítás ünnepélyes hangversennyel egybekötve a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, Székesfehérvár városa, Opole városa, valamint Fejér megye és Opole megye képviselőinek részvételével, a Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából.

- Március 26-án Esztergomban a helyi LKÖ és a Lengyel-Magyar Baráti Kör a Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából hangversennyel egybekötött kiállítást szervez.

- Március 27-én 16 órakor a Bem József LKE-ben ünnepek előtti, úgynevezett tojástalálkozó lesz.- Március 26. és 28. között a budapesti Lengyel Templom nagyböjti lelkigyakorlatot tart.

- Március 28-án a Lengyel Templomban szentmisét tartanak virágvasárnapi szertartással.

- Március 28-án a Lengyel Házban 12 órakor kezdődik az Országos Lengyel Nyelviskola tanulóinak szavalóversenye, valamint az Ernest Niżałowski úr 95-ik születésnapjának ünneplése.

- Március 30-án, kedden 17 órakor a Bem József Lengyel Kulturális Egyesület székhelyén a riportok némelyik szereplőjének részvételével tartják Grzegorz Górny i Paweł Cebula 'Magyar futár' című könyve magyar kiadásának bemutatóját.

- Figyelem, a nagyböjt minden péntekén keresztutat tartanak a Lengyel Templomban, 17 órakor.

 

Figyelem: a fenti programokban bekövetkező változásokért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.

(b.) 

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje