biglogo archivum

* A Bem József Lengyel Kulturális Egyesület a második világháború lengyelországi kitörésének 72. évfordulója kapcsán emlékünnepséget szervez a budapesti Farkasréti Temetőbe szeptember 1-én 11 órai kezdettel.
* Szeptember 2-án Egerben (a helyi LKÖ törekvéseinek eredményeképpen) sor kerül a "Katyń és Auschwitz “ a totalitárius rezsimek a keresztény egyházak lelkészeinek szemszögéből “ 1939-1945" című kiállítás megnyitójára. A kiállítás helyszíne a Keresztény Ifjúsági Klub lesz.
* Szeptember 4-én a Lengyel Házban 12 órakor nyitja meg kapuit a lubaczowi Józef Izydor Dobrowolski festőművész kiállítása, amelyre mindenkit szeretettel vár az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület, a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete, illetve a Lubaczowi Lengyel-Magyar Társaság.
* Szeptember 5-én 17 órakor a budapesti Idegennyelvű Könyvtárban kortárs lengyel irodalmi est lesz. A meghívott vendégek Aleksander Nawrocki, Juliusz Bolek, Agnieszka Szymańska és Jerzy Paruszewski lesznek.
* Szeptember 10-én a polónia is részt vesz a XIII. Szolnoki Gulyásfesztiválon.
* Szeptember 10-én Győrben ünnepélyes keretek között adják át a felújított II. világháborús síremléket.
* Szeptember 11-én az OLKÖ intézményeként működő Lengyel Házban 12 órai kezdettel lesz Stanisław Jaromi atya előadása a II. világháború mártírjainak témakörében, kitérve többek között a magyar mártírokra és Maximilian Kolbe atyára.
* Szeptember 13-án a budapesti Lengyel Templomban Fatimai Szentmise lesz a Rózsafüzér Kör találkozójával egybekötve.
* Szeptember 17-én az OLKÖ székházában lesz a testület plenáris ülése.
* Szeptember 17-én 13 óra 30 perckor ezredik alkalommal jelentkezik a Magyar Rádióban 1998 óta sugárzott "Lengyel Magazin" című rádiós műsor az MR4 873 kHz-es rövidhullámán, illetve a internetes oldalán.
* Szeptember 17-én az egri Park Hotelban a helyi LKÖ részvételével rendezik meg a Lengyel Kultúra és Gasztronómia napját.
* Szeptember 17-én és 18-án a veszprémi, székesfehérvári és csóri LKÖ Balatonboglárra szervez kirándulást a polóniai emlékek felidézésre.
* Szeptember 17-én és 18-án a "Wspólnota Polska" Egyesület Nagylengyelországi Tagozata képzést szervez a Lengyel Házban az európai uniós pályázatok témakörében magyarországi lengyel szervezetek, ezen belül önkormányzatok számára.
* Szeptember 18-án 15 órakor az újpesti LKÖ székházában szentmise lesz a II világháború kitörésekor (a Szeptemberi Kampányban) elhunyt katonák emlékére.
* Szeptember 19-én 17 órakor a budapesti Idegennyelvű Könyvtárban lesz a Czesław Miłosz kiállítás megnyitója a budapesti Lengyel Intézet és a Varsói Irodalmi Múzeum szervezésében.

Figyelem: A szerkesztőség a fent említett programokban bekövetkezett változásokért nem vállal felelősséget.

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje