biglogo archivum

* Az V. ker. Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat szeretettel vár minden érdeklődőt a június 1-3. között megrendezésre kerülő Belvárosi Fesztiválra. A fesztivál rendezvényeit az Erzsébet téren tartják. Pénteken fellép krakkói 'Znak pośredni" nevű rock együttes.

* Június 2-án 16 órakor 'POLONEZ" együttes lép fel.Június 6-án 17 órakor a Bem József Lengyel Kulturális Egyesület székhelyén könyvbemutatóval egybekötött találkozó lesz Hárs Gáborral, Magyarország volt lengyel nagykövetével, ahol bemutatják új 'Történelem közel nézetből, a nagykövet naplója" c. 2 kötetes művét.

* Június 2-án az Országos Lengyel Önkormányzat közgyülést tart.

* Június 3-án a Budapest XIII. kerületi Babér utcában Nemzetiségi Fesztivál zajlik, melyen lengyelek is részt vesznek. A fesztiválon a különböző népek együttesei fellépésén kívül a nemzetiségi ételekből is kóstolót kaphatunk.

* Június 3-án a budapesti Lengyel Templomban tanévzáró szentmise lesz.

* Június 8-án 17 órakor a Lengyel Templomban tartott szentmisén Szent Hedvig királynőre emlékezünk.

* Június 9-én Mucsonyban megrendezésre kerül az V. Kisebbségi Napok c. rendezvény. A programban lesz szentmise, melyet Robert Kukuczka szaléziánus atya celebrál, a 'Polska Drenka" együttes és a Mucsony Együttes fellépése, lengyel legendák és népmesék a Kalász László Általános Iskola tanulóinak előadásában, valamint lengyel finomságok kóstolója. A rendezvény társszervezője a Lengyel Önkormányzat.

* Június 10-én az Úr Napját ünnepeljük. A budapesti Lengyel Templomban a magyar nyelvű szentmise 9 órakor kezdődik, utána Eucharisztikus körmenet lesz négy oltárhoz, 10.30-kor pedig lengyel nyelvű szentmise következik. Az egyik oltárt a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete készíti.

* Június 13-án 17.00-kor a Lengyel Templomban fatimai istentisztelet kezdődik.

* Június 13-án Tatán az ottani Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat társszervezésében tudományos konferenciára kerül sor, amelyet Jagelló lengyel és Zsigmond magyar király között 1412-ben megkötött egyezségnek szentelnek.

* Június 14- 17. között a Budapest IV. kerületi Lengyel Önkormányzat kirándulást szervez a Bieszczady hegységbe.

* Június 15-én Jézus Úrunk Szent Szívének ünnepe. Szentmise bemutatása a Lengyel Templomban 17.00-kor lesz.

* Június 15-én megtekinthető Morvay Gabriel kiállítása a Magyarországi Lengyelek Múzeumának kiállítótermében.

* Június 16-án zárja a tanévet az Országos Lengyel Nyelvoktató Iskola.

* Június 20-án Budapesten a Magyarországi Lengyelek Múzeumában 'Együtt a Tátra csúcsaira" c. kiállítás megnyitója lesz, amely a Tátra felfedezésének közös magyar-lengyel történetét mutatja be.

* Június 22-én Egerben az ottani Lengyel Önkormányzat kiállítást szervez 'Lengyelország szubjektíven" címmel.Péter és Pál ünnepe, a budapesti Lengyel Templomban 17.00-kor kezdődik a szentmise.

* Június 30-án Somogyváron megrendezésre kerül a Magyarországi Lengyelek Ünnepe, a Szent László Nap. Az ünnepség magyar-lengyel szentmisével kezdődik, utána pedig magyar-lengyel kulturális program következik, valamint átadásra kerülnek a 'Szent László Díj" és a 'Magyarországi Lengyelekért" díj.

* Július 1-én a budapesti Lengyel Templomban Szent László tiszteletére mutatatnak be misét.

* Július 1-én az LKK Óhegy utcai telephelyén kiállítás nyilik Koszalin város tiszteletére.

Figyelem: A szerkesztőség a fent említett programokban bekövetkezett változásokért nem vállal felelősséget, minden jogot fenntart.

(b.)

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje