biglogo archivum

* Augusztus 1-én 'W" órában (17 óra) Bem József Lengyel Kulturális Egyesület az előző évek hagyományaihoz híven idén is megrendezi megemlékezését a solymári katonai temetőben, ahol azok a lengyel katonák nyugszanak, akik Magyarország felett vesztették életüket.
* Augusztus 4-én Tatán Mini Maratonra kerül sor, melyen részt vesznek a testvérvárosok küldöttségei, többek között a lengyel Pińczów város delegációja is. A rendezvény társszervezője a helyi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat.
* Augusztus 15-én 17 órakor a budapesti Lengyel Templomban Mária mennybevételének ünnepére kerül sor, azt követően pedig a Lengyel Házban a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szt. Adalbert Egyesülete ad fogadást.
* Augusztus 19-én 12 órai kezdettel Liszt Ferenc nyomában címmel fotókiállítás megnyitójára kerül sor. A kiállítást megnyitja dr. Messik Miklós a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület tagja. A megnyitó keretében Messik Miklós előadást tart Szent Istvántól Liszt Ferencig címmel, valamint a résztvevők megtekinthetik a Liszt és Chopin legérdekesebb emlékhelyeit bemutató filmet. A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztérium megbízásából a Wekerle Sándor Alapkezelő finanszírozza.
* Augusztus 20-án a budapesti lengyel gyülekezet hívei részt vesznek a Szent István tiszteletére rendezett ünnepségekben.
* Augusztus 23 és 26 között Varsó, valamint Pułtusk ad helyet a Világ Lengyelségének IV. Kongresszusának, melyen a magyarországi lengyelség is képviselteti magát.
* Augusztus 26-án 15 órakor a Szent Gellért Sziklatemplomban szentmise lesz Częstochowai Szűz Mária tiszteletére.
* Augusztus 31-én 11 órakor az Érdi Lengyel “ Magyar Kulturális Egyesület, illetve a Magyar Földrajzi Múzeum szervezésében a 'Boglarczykok", azaz a balatonboglári lengyel iskola egykori diákjainak találkozójára kerül sor (Érd, Budai u.4.).
* Egész augusztusban ( szeptember do 16-ig) megtekinthető lesz a Lengyel Intézetben Kacper Kowalski fotóművész kiállítása.
Szeptember 1-én 11 órakor a budapesti Bem József Lengyel Kulturális Egyesület a II. világháború kitörésének évfordulója alkalmából megemlékezést szervez a Farkasréti temetőben Antall József és Báló Zoltán ezredes sírjánál.
Figyelem: A szerkesztőség a fent említett programokban bekövetkezett változásokért nem vállal felelőssége.
(b.)

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje