biglogo archivum

November 22-én, Krisztus Király ünnepén Krzysztof Grzelak atya, két másik Magyarországon szolgáló atyával – Andrzej Kosteckivel és Maciej Szumlakkal ünnepi szentmisét mutatott be, amellyel lezárták az elmúlt liturgikus évet.

Kriszus Király ünnepét 1925-ben határozta meg XI. Pius pápa. A II. vatikáni zsinat után az ünnepet a liturgiai év utolsó vasárnapra tették, ezzel is szerették volna a figyelmet felhívni arra, hogy Krisztus az utolsó napon eljön királyságában, amikoris ítéletet tart az élők és holtak felett. 

A jelenlegi ünnep egyben az emigráción szolgáló Krisztus rendi testvérek (akik közé Krzysztof Grzelak atya, a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa is tartozik) fő ünnepe is. Szintén ebbe a rendbe tartozik Stanisława és Weronika nővér is, akik ezen a vasárnapon újították meg szerzetesi fogadalmukat.

Az egyházközség nevében jókívánságokkal köszöntötte, és Isten áldását kérte az atya és a nővérek szolgálatára és annak megújítása alkalmából Elżbieta Cieślewicz-Molnár, a Szent Adalbert Egyesület elnök helyettese.

szerk., fotó: Pál B.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje