biglogo archivum

Tisztelt Tanulók, Szülők és Tanárok! Immáron XII. alkalommal várjuk a jelentkezőket a „Lengyelnek lenni” című vetélkedőre. 

A pályázati anyag koncepciójának kitalálása és elkészítése nagy erőfeszítést vesz igénybe, de rendkívüli haszna is van. Minden megszerzett ismeret hasznos lehet valamire, például a saját családunkat és elődeinket érintő információk, amelyek nélkül – ahogy szokták mondani: akinek nincs múltja, jövője sem lesz.

A világjárvány bezár minket az otthonaikba és elszigetel minket. Ennek az állapotnak ugyanakkor haszna is van, többet vagyunk együtt. A szabad időnkben olyan témákról beszélgethetünk, amelyeket általában halogatni szoktunk. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy a családban eszmét cseréljünk, mi az ember identitása? Miért olyan fontos vallási, nemzeti, kulturális és civilizációs identitásunk megfogalmazása, valamint az ezzel kapcsolatos válaszok megtalálása, hogy ezt hogyan tudjuk építeni vagy megerősíteni?

A fiatalság megtalálja a válaszokat ezekre a kérdésekre, mindezt úgy, hogy részt vesz a „Lengyelnek lenni” vetélkedőben, ahol nem csak az intellektust, hanem az érzelmeket is használni kell. A többezer beküldött munka és a fiatalok véleményének tucatjai azt a meggyőződést adják, hogy a pályázati anyag elkésztése az maga a találkozás az élő történelemmel, amely segít jobban megismerni és megérteni Lengyelországot, de ennek segítségével jobban meg is lehet szeretni.

Szeretettel várjuk erre az idő- és térbeli utazásra a gyerekeket, fiatalokat és tanárokat, akik Lengyelország határain kívül élnek. A családi emlékek, a lengyelek szokásai, viselkedésük és ezek megtartása, megélése a társadalmi és nemzeti síkon, valamint a lengyel nyelvtan problematikája az idei vetélkedő témaköre.

„A” Modul (diákoknak)

„B” Modul (tanároknak)

Szeretettel várjuk az érdeklődőket, több információ olvasható a WWW.BYCPOLAKIEM.PL weboldalon.

 

Mellékletek

 2021 - FILM PROMOCYJNY.mp4

 2021 - KALENDARIUM.docx

 2021 - PLAKAT PROMOCYJNY.jpg

 2021 - REGULAMIN A.docx

 2021 - TEMATY A.docx

 2021 - MODUŁ B - FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY.docx

 2021 - MODUŁ B - KONSPEKT.docx

 2021 - MODUŁ B - REGULAMIN.docx

 2021 - MODUŁ B - TEMAT.docx

 

 

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje