biglogo archivum

Május 2-án Budapesten, a Lengyelség és Külhoni Lengyelek Napján, a világjárvány miatt hozott intézkedések betartása mellett, ünnepi szentmise volt a hívek részvételével.

Szertartás a Lorettói litánia imádságával kezdődött, amellyel kérték a Szűzanya közbenjárását a világon és Magyarországon élő lengyelségért. A szentmise a hónap első vasárnapján volt, így kimondottan a gyerekek voltak a középpontban, különösen azok, akik hamarosan elsőáldozók lesznek; a mai napon pedig megkapták a miséző Krzysztof Grzelak atyától, a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosától az általa megáldott imakönyveket.

A homília a történelmi emlékezésnek és ebben, a Jézussal való lelki közösség szükségességéről szólt, valamint a család szerepéről ennek a lelki közösségnek az átadásában a gyerekek felé. Nekünk, lengyeleknek május első napjai igen nagy jelentőséggel bírnak; ezek jelentősége olyan gazdagsággal bírnak, hogy amelyre identitásunkat és hitünk alapjait építhetjük. Ez egy olyan időszak, amikor különösen Lengyelország iránti hűségünkért imádkozunk, azért, hogy a külhoni lengyelség ne szakadjon el az anyaországtól, hogy hű maradjon hozzá. K. Grzelak atya kiemelte, hogy május 1-én volt Szent II. János Pál pápa boldoggá avatásának a 10. évfordulója. A mise közvetítése a parafiabudapeszt.pl oldal segítségével elérhető a Youtube csatornán.

Inf. saját, fotó: S.Kwiręg nővér

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje