biglogo archivum

2023 május 25-én csütörtökön egyházi közösségünkben szentmise keretében ünnepeltük Krzysztof Grzelak atya pappá szentelésének 30 éves évfordulóját, aki a szentmise főcelebránsa is volt. Mellette Andrzej Kostecki lengyel domonkos magyarországi tartományfőnök és rendfőnök atya, a budapesti lengyel egyházközség barátja mutatta be a szentmisét.

Az egyházközség hívei Krzysztof Grzelak atya szándékára imádkoztak és hálájukat fejezték ki az atya felé, akinek még sok-sok évet és Isten bőséges áldását kívánták. Egyházi közösségünk lengyel és magyar tagjai között jelen voltak Budapest és Dunaújváros képviselői, a szentmisén részt vettek a lengyel diplomácia képviselői, köztük Sebastian Kęciek lengyel nagykövet és Katarzyna Ratajczak-Sowa, a Lengyel Nagykövetség Politikai és Közgazdasági Osztályának a vezetője.
A szentmise után szűkebb körű összejövetelt tartottak a Lengyel Házban, ahol a beszélgetés nagyon kellemes légkörben folyt. Krzysztof Grzelak atya 1993 május 25-én Poznańban lett pappá szentelve a Külhoni Lengyelségért Krisztusi Rendben, Budapesten pedig már több, mint 8 éve vezeti a Lengyel Perszonális Plébániát.

Pappá szentelésének 30 éves évfordulója alkalmából minden jót kívánunk az ünnepeltnek, adjon neki az Úr jó egészséget a következő hosszú évekre, adjon neki erőt, hogy menjen tovább ezen az úton, Krisztus, akiben az atya megbízott, erősítse meg és óvja meg, a Szűzanya pedig oltalmazza az atyát. Őszinte imádsággainkkal vegyük körül az atyát! Dícsértessék a Jézus Krisztus!

Inf. saját, fotó: Pál B., ford. Bóka E.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje