biglogo archivum

Június 15-én és 16-án ünnepelték Boldog Kinga szentté avatásának, valamint II. János Pál pápa szentté avatással kapcsolatos látogatásának 25. évfordulóját. Szombat este a fő ünnepségek prelúdiumaként a pápai oltárnál meg lehetett tekinteni a Szent Kingáról szóló „Legfontosabb a szeretet" című Oratóriumot, valamint részt lehetett venni a jasna górai virrasztáson.

Vasárnap az ószandeci síkon hálaadó Eucharisztia és családi piknik lesz megtartva. Az ünnepség végén Golec uOrkiestra koncert volt. Ószandec polgármesterének meghívására Magyarországról is érkeztek vendégek (lásd mellékelt fotó), köztük a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium egyházi diplomáciai testülete, illetve a Báthori-Bem Egyesület elnöke, valamint meghívást kapott Ószandecbe a férjével Takácsné Kalińska Katarzyna, a Szent Adalbert Egyesület elnöke.


Az ünnepségsorozat szervezői az Ószandeci Városi Önkormányzat, a Tarnówi Egyházmegye és az Egyházmegyei Zarándokközpont, az eseménysorozat partnere Kis-Lengyelország vajdasága.


Inf. saját, GP, fotó: Okos M.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje