biglogo archivum


Augusztus 1-én 17.00 órakor, a szövetségesek solymári katonai temetőjében a Bem J. LKE megszervezi a lengyelség hagyományos találkozóját, amelyen megemlékeznek a varsói felkelés kirobbanásáról.
- Augusztus 2-án rendezik meg Tatán - a lengyelországi Pinczów testvérvárosból érkező vendégek részvételével - a XXV. Nemzetközi Minimaratont.
- Augusztus 6-11. között budapesti plébániánk hívőinek egy csoportja is részt vesz a Krakkóból Częstochowába tartó gyalogos zarándoklaton.
- Augusztus 13-án tartják a budapesti Lengyel Templomban a havonkénti fatimai istentiszteletet.
- Augusztus 20-án, Szt. István, Magyarország patrónusának tiszteletére tartott központi ünnepségen részt vesznek a Lengyel Plébánia hívői is.
- Augusztus 24-én a budapesti Lengyel Házban megnyitják Krzysztof Kmieć Ex Libriseinek a kiállítását. A kiállítás szervezője a MLK Szt. Adalbert Egyesülete.
- Augusztus 26-án a Gellérthegy oldalában lévő Sziklatemplomban ünnepséget tart a lengyelség a Częstochowai Szűzanya tiszteletére.
- Augusztus 29-31. között a FLKÖ hétvégi kirándulást szervez Zywiecbe, a Polónia fiatalsága részére (életkor: 19-30 év). A jelentkezéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. E-mail címen várjuk.

- Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. E-mail címen várjuk azok jelentkezését, akik érdeklődnek a lengyelországi felsőfokú intézményekben végzett magyar diákok találkozóján való részvétel iránt. A találkozót a Bem J. LKE szervezi - a LK nagykövetségének a részvételével és támogatásával - szeptember 24-én Budapesten.

Figyelem: A szerkesztőség nem vállal felelősséget a fenti programokban bekövetkező változásokért.

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje