biglogo archivum

A Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága meghívja Önt 2011. március 3-án, (csütörtök) 15:00 órakor tartandó "Isten katonái, Jan Zizka és a husziták a Keresztes Lovagrenddel vívott harcban" című kiállítás megnyitójára. A tárlat a Hajdúsági Múzeum kiállítótermében kerül bemutatásra. (Hajdúböszörmény, Kossuth u. 1.)
 A kiállítást a Visegrádi Alap támogatásával a Varsói Állami Régészeti Múzeum készítette együttműködésben az alábbi intézményekkel: Husitské muzeum v  Táboře (Csehország), Šarišské Múzeum, Bardejov (Szlovákia); Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága, amelyek - a pályázat értelmében -, a 2011. évben vendégül látják a tárlatot. A kiállítás felett védnökséget vállaltak a résztvevő országok nagykövetei is.
 A régészeti-történelmi tematikát felölelő kiállítás közérthető formában, mutatja be a husziták történetét, részvételüket a Keresztes Lovagrend elleni harcban (többek között Grünwald alatt, hadjárataikat), lengyelországi és magyarországi vonatkozásait. A látogatók megismerkedhetnek a huszita harcmodorral, fegyverzettel - a tárlatot korhű rekonstrukciók, másolatok teszik még izgalmasabbá.

(inf. Déri Múzeum)

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje