biglogo archivum

- Március 3-án Budapesten, a Bem József LKE-ben hagyományos találkozóra kerül sor a 'Zsíros Csütörtök" alkalmából.
- Március 3-án a Lengyel Házban farsang farki mulatság, 'Podkoziołek" lesz.
- Március 5-én Szolnokon ünnepi programok lesznek a szolnoki csata évfordulóján. A város vezetősége a helyi LKÖ-vel karöltve számos rendezvényt szervezett a szolnokiaknak. Sor kerül az Országzászló avatására. A budapesti Wysocki légió tagjai segítségével hagyományosan felelevenítik a szolnoki csata lefolyását. A helyi LKÖ a környékbeli és a szolnoki lengyelséggel együtt Józef Wysocki emléktáblájánál emlékezik 1849 áldozatairól.
- A Magyarországi Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa március 5-ére kihelyezett lelki napot szervezett a hívek számára.
- Március 6-án a budapesti Lengyel Házban ünnepség lesz a Nők Napja alkalmából.
- Március 9-én 17 órakor - a Nagyböjt kezdőnapján - a hamvazószerdán szokásos liturgia szerint lesz szentmise a Lengyel Templomban.
- Március 13-án (vasárnap) 16 órakor a Bem LKE-ben 'Női ügyek" címmel irodalmi-zenés előadás lesz Nők Napja alkalmából. A Heltai Jenő darabjain alapuló összeállítást Zöld Csaba és Szőcs Artúr - a budapesti József Attila színház színészei - fogják előadni.
- Március 13-án a budapesti Lengyel Templomban gyermekmise lesz.
- Március 14-én 11 órakor a Bem J. LKE a Tábornok születésnapja - egyúttal a magyar nemzeti ünnep - alkalmából hagyományos koszorúzási ünnepséget szervez a budapesti Bem szobornál.
- Március 20-án a Magyar-Lengyel Barátság Napja keretében a budapesti Lengyel Házban lesz a 'Wierni Kościołowi" című könyv bemutatója, amely Mindszenty és Wyszyński bíborosokról szól.
- Március 23-án lesz a VI. Magyar-Lengyel Barátság Napja. Ebben az évben a magyar és a lengyel földön szervezett rendezvények központi helyszíne Poznańban lesz.
- Március 27-én a Környezetvédelem Világnapja alkalmából 'Az élet védelmében"címmel kiállítás nyílik a budapesti Lengyel Házban. A megnyitó koncerten Liszt Ferenc zeneművei fognak felhangzani.
- Tájékoztatjuk a híveket, hogy a Nagyböjt idején péntekenként 17 órakor Keresztút ájtatosság lesz a Lengyel Templomban.

Figyelem: A szerkesztőség a fent említett programokban bekövetkezett változásokért nem vállal felelősséget.

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje