biglogo archivum

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából a Wekerle Sándor Alapkezelő fenti célokra az alábbi pályázatokat írja ki:
1. Anyaországi táborok támogatása

2. Kisebbségi társadalmi szervezetek működési támogatása

3. Multikulturális, össznemzetiségi programok

4. Nemzetiségi kulturális kezdeményezések

5. Országos kisebbségi önkormányzatok által fenntartott intézmények támogatása

6. Roma intézmények 2011. évi támogatása - meghívásos pályázat


A pályázati dokumentáció elérhető: http://www.wekerle.gov.hu/?kinek=1882&cikkid=661
Bővülő források a hazai kisebbségek támogatására http://www.kormany.hu/hu/kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszterium/egyhazi-nemzetisegi-es-civil-ugyekert-felelos-allamtitkarsag/hirek/bovulo-forrasok-a-hazai-kisebbsegek-tamogatasara
Egy új, átláthatóbb pályázati rendszer jött létre a hazai nemzetiségek működésének segítése érdekében “ jelentette be Latorcai Csaba a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár 2011. március 28-án, a Budapesten megtartott sajtótájékoztatón.
Latorcai Csaba emlékeztetett: az egyházi, nemzetiségi és civil támogatások rendszerének eredményesebbé és átláthatóbbá tétele érdekében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Egyházi Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága és a Wekerle Sándor Alapkezelő együttműködési megállapodást írt alá 2011. március 24-én.
Az Alapkezelő a Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány feladatait vette át, amely Közalapítvány pazarlóan működött, pályázati rendszere pedig rendkívül bonyolult és átláthatatlan volt - fogalmazott a helyettes államtitkár. Latorcai Csaba hangsúlyozta: a pályázati rendszer átalakításakor az elsődleges cél az volt, hogy a pályázati mechanizmusok egyszerűsödjenek, a bürokráciát a minimálisra csökkentésék. Az Alapkezelőt a Kormány annak jegyében hozta létre, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz rendelt hazai forrásokat egy helyen, egy intézményben kezeljék, ezáltal a rendszer átláthatóbb, ellenőrizhetőbb és hatékonyabb legyen “ foglalta össze a helyettes államtitkár az átalakítás irányelvét.

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje