biglogo archivum

Az idei PRO CULTURA MINORITATUM  HUNGARIAE díjat – amelyet azok nemzetiségi körökből kiemelkedő emberek kapnak, akik rengeteget tesznek Magyarország kultúrájáért – a hazánkban élő honfitársunk, Havasiné Darska Izabela zongoraművésznő kapta.

2002 óta ő vezeti a Ferenczy György Alapítványt, amelyet arról az utolsó professzoráról neveztek el, aki őt zongorára tanította. Ferenczy György a maga idejében a legjobb Chopin előadóművész volt. Az alapítvány fő feladata Chopin hagyatékának az ápolása. A Ferenczy György Alapítvány nemzetközi versenyeket szervez fiatalok számára különböző korcsoportokban, a győzteseknek pedig magyarországi és lengyelországi koncerteket is szerveznek.

Az idei 13 díjazottnak, akik a magyarországi 12 nemzetiségből származnak, Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes és Soltész Miklós egyházügyi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár adta át. A lengyel díjazott, I. Darska külföldi útja miatt későbbi időpontban veszi át a díjat.

A 2021 május 17-én megtartott gálán, amelyet a bolgár nemzetiség művelődési házában tartották, a koronavírus járvány miatt csak korlátozott számban vettek részt vendégek, akik között ott volt Felföldi Maria, az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke.

Inf. saját, fotó: Pál B.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje