biglogo archivum

Óriási örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy az idei „Nemzetiségekért díj” lengyel díjazottja a Szent Adalbert Egyesület lett. December 18 1995 óta a Nemzetiségek Napja.

Az idén az ünnepi gála december 17-én került megrendezésre a budapesti Bolgár Művelődési Központban. A Szent Adalbert Egyesület nevében Molnárné Sagun Zdzisława Monika elnök vette át a díjat, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes és Soltész Miklós egyházügyi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár adott át. A díj átvételekor az elnök asszony mellett jelen volt Takácsné Kalińska Katarzyna és Nagy Ewa vezetőségi tagok, rajtuk kívül még jelen volt Forreiter Barna, a Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke.

„A mai napon hivatalosan és ünnepélyesen odaítélték nekünk a Nemzetiségekért díjat! Köszönjük! Elébe megyünk a kihívásoknak és kitartóan dolgozunk tovább a testvéri hazában található lengyelségi közösség javára.” – olvasható az egyesület fanpage oldalán. 

A hivatalos meghívott vendégek között a lengyel nemzetiség képviseletében jelen volt dr. Rónayné Słaba Ewa lengyel nemzetiségi szószóló és dr. Tupcsia Éva, az Országos Lengyel Önkormányzat Hivatalának vezetője.

 

A díjazottaknak gratulálunk!

 

Inf. saját, fotó: Facebook/Szentadalbert

 

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje