biglogo archivum

2022 január 22-én Békéscsabán a Magyar-Lengyel Baráti Kulturális Egyesület székházában megnyitották a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett rajz és festészeti kiállítást, amelyen Bodó Barbara lengyel gyökerekkel is rendelkező amatőr képzőművész munkái láthatók.

A kiállítást – ahol Barbara 56 (portré és tájkép) műve látható – Pálmai Erika gárdonyi festő, keramikus és grafikus nyitotta meg. Bodó Barbara rajz és festészet iránti érdeklődése a Covid 19 világjárvány kitörésekor jelent meg. Ekkor beiratkozott a Valdor Art Alternatív Rajz és Festőiskola tanfolyamára, amelyen oklevelet szerzett, majd fényképek alapján elkezdett híres színészekről, énekesekről és a hozzá közeli személyekről grafikákat készíteni. Mivel a grafikák nagyon hűen adták vissza a képmásokat, ez megtetszett a látogatóknak és a portré készítésekre megrendeléseket kapott. A rajz és festészet iskolát online folytatta.

Jelenleg grafittal és szénnel rajzol, ezen kívül pasztell és akril képeket készít papíron, faroston vagy vásznon.

„Nagyon nagy vágyam, hogy elsajátítsam az élő modell rajzolásának ismeretét, megtanuljak olajjal és akvarellel dolgozni, amit jelenleg is tanulok”. – mondja Barbara. Mindezt teljes szívvel kívánjuk neki, abban reménykedve, hogy ez az első kiállítás kiszélesítse azt az utat, amely a festői karrier bővítéséhez szükséges. Kívánjuk, hogy művészeti tehetségének bővülése váljon mindkét nemzet javára.

Małgorzata Leszkó

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje