biglogo archivum

A Krzysztof Grzelak atya – a Lengyel Perszonális Plébánia plébánosa által intézett kiáltványban a következőket olvashatjuk:

„Annak a nagy szenvedésnek lehetünk a tanúi, amelyet Oroszország agressziója miatt él át az ukrán nép. Mint hívő emberek segíteni szeretnénk szenvedő embertársainkon, mind imádságban, mint anyagilag. Arra bíztatok mindenkit az egyházközségben, hogy az idei böjtöt, az irgalmasságot, valamint a kitartó imát ajánljuk fel a háború befejezéséért és a mérhetetlen szenvedés enyhítéséért. Arra is bíztatok mindenkit, hogy anyagilag is nyújtsanak segítséget.”

A 2022 március 6-i virrasztásra válaszul a szentmise után a budapesti Lengyel Templomban gyűjtést rendeztek az ukrajnai gyerekek javára, ennek eredményeképp 431.000 Ft, 50 euro és 210 złoty gyűlt össze, amelyet a lebombázott charkovi gyerekek javára küldenek.

Egyúttal tájékoztatunk mindenkit, hogy a továbbiakban - a Leszek Kryża atyát is az intézményben tudó - Lengyel Püspöki Konferencia Keleti Egyhát Megsegítéséért Intézményének bankszámláján keresztül további segítséget lehet nyújtani, ennek a linkje: https://wschod.misje.pl/kontakt-2/ . A közleménybe kérjük beírni: Drohobycz - na rzecz dzieci ze zbombardowanego Charkowa – a lebombázott charkovi gyermekek javára.

 

A plébános atya minden adományozónak köszöni a segítséget!

 

Inf. polonia.hu

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje