biglogo archivum

Budapest XXI. kerületében a Csepel-szigeten az Olkuszból érkezett Stanisław Staszic nr. 1 Iskola diákjai 2022 október 20-án részt vettek egy projektben, amely a II. világháború alatti, magyarok által a lengyeleknek nyújtott segítségről, a hadiállapotról és az árvízről szólt.

Az esemény a Nemzetközi Visegrádi Alap projektje keretében került megrendezésre. A Lengyel Nagykövetség részéről az eseményen részt vett Katarzyna Ratajczak-Sowa, a Nagykövetség Politikai és Közgazdasági Osztályának vezetője, aki Borbély Lénárddal, a XXI. Kerület polgármesterével közösen helyezett el virágokat a „Tisztelettel a magyar nemzetnek” emléktáblánál, amely a 2011 március 11-én Varsóban elhelyezett emléktábla másolata – a varsói emléktáblát Bronisław Komorowski lengyel és Schmitt Pál magyar államfők avatták fel. A rendezvényen részt vett dr. Csúcs Lászlóné Halina, a XXI. Kerületi Lengyel Önkormányzat elnöke, valamint Lang Anna és Alina Papiewska, a Lengyel Kiegészítő Nemzetiségi Nyelvoktató Iskola és Kiegészítő Nemzetiségi Óvoda igazgatója és igazgató helyettese.

A rendezvény keretében a XXI. Kerületben faültetési akciót is tartottak a csepeli Daru dombon. Az esemény partnere volt a Lengyel Kiegészítő Nemzetiségi Nyelvoktató Iskola és Kiegészítő Nemzetiségi Óvoda.

inf. szerk. kidolg., fotó a Lengyel Nagykövetség forrása alapján

ford. Bóka Endre

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje