biglogo archivum

Tájékoztatunk mindenkit, hogy a Wytwórnia Filmów Dokumentalnych i Fabularnych (Dokumentum- és Fabuláris Film Gyártó Intézet - WFDiF) elindította a 35mm.online” streaming platformot, amely bemutatja a lengyel kinematográfiát.

A 35mm.online https://35mm.online/ digitális platformon közel 4.000 unikális, digitalizált és rekonstruált film található, köztük a lengyel filmgyártás utolsó néhány évtizedének olyan klasszikus alkotásai olyan szerzőkkel, mint Wojciech Jerzy Has (LalkaPożegnania), Stanisław Różewicz (PasjaKobieta w kapeluszu), Jerzy Kawalerowicz (GraCień), Andrzej Munk (Zezowate szczęścieBłękitny krzyż), Janusz Majewski (Sprawa Gorgonowej, Zbrodniarz, który ukradł zbrodnię), Krzysztof Zanussi (Persona non grataBrat naszego Boga), Feliks Falk (Był jazzIdol), illetve Marek Koterski (Nic śmiesznego, Porno) vagy Juliusz Machulski (Kiler, Kiler-ów 2-óch) alkotásai, amelyek a popkultúrális slágerek lettek.

A 35mm.online többezres film tékájában megtalálhatóak a dokumentumfilmek is, köztük olyanok, mint Andrzej Munk (Spacerek staromiejskiKierunek – Nowa Huta!), Kazimierz Karabasz (PamięćZ Powiśla), Marcel Łoziński (Las katyńskiDotknięcie) vagy Andrzej Titkow (PrzechodzieńMały wielki świat) alkotásai, az 1945 és 1994 közötti legyel filmkrónika több, mint 3.000 kiadványa, magas művészi és intellektuális szintet képviselő animációs filmek, olyanok, mint Witold Giersz (AdmirałKartoteka), Jerzy Kalina (W trawieLudwik), Mirosław Kijowicz (Laterna magicaRondo) vagy Andrzej Czeczot (Makatki sorozatGody). Nem hiányozhatnak a legfiatalabbaknak szánt olyan alkotások sem, mint a Porwanie Baltazara Gąbki vagy a több generáción keresztül átívelő Reksio.

A 35mm.online film tékája folyamatosan bővül a WFDiF-ben digitálisan rekonstruált filmek kínálata, amely a lengyel kultúrát képviseli és népszerűsíti. A 35mm.online platformon minden film full HD minőségben és digitálisan rekonstruált formában tekinthető meg Lengyelországban és külföldön. A filmes anyagok komplex leírásokat és átiratokat is tartalmaznak, lengyel vagy angol nyelvű feliratokat tartalmaznak. A külföldi felhasználóknak angol nyelvű felület is található.

A 35mm.online platform webes applikáció, mobil vagy smart TV alkalmazás formában is elérhető.

A felület ingyenesen elérhető. A Premium csomagban történő filmnézés ugyanakkor regisztrációhoz és bejelentkezéshez kötött.

Több információ ITT megtekinthető.

Ford. Bóka E.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje