biglogo archivum

2022. december 12-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata és a Magyar - Lengyel Baráti Kulturális Egyesület ünnepséget rendezett a Nemzetiségek Napja alkalmából a FEK-ben (Fegyveres Erők Klubjában).

Az eseményen Leszkó Malgorzata - a lengyel önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket lengyel illetve magyar nyelven. Ezt követően került sor a "Békéscsaba Lengyelségéért" c. kitüntető oklevél átadására.

Ebben az évben a kitüntetést Mazánné Vasass Mária kapta. Mazánné Vassas Mária közel 15 éve aktív, hasznos tagja a Magyar - Lengyel Baráti Kulturális Egyesületnek, ahol felügyelőbizottsági tagként ténykedik, szervezi az SZJA 1%-nak egyesület felé történő felajánlását. A MLBKE és BMJV Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata által szervezett programokon aktívan részt vesz és önzetlen munkájával hozzájárul az egyesület sikeres működéséhez. Az egyesület mindig is számíthat az ő támogatására. Az oklevelek átadása után vacsora következett. Az estét jó hangulatú kötetlen beszélgetés zárta.

Inf.fot. LÖ Békéscsaba

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje