biglogo archivum

A Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Lengyel - Magyar Klub tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a Szolnoki Csata rendezvényére, amely 2014. március 8-án, szombaton kerül megrendezésre.

hsk

Programok a Verseghy Ferenc Könyvtárban (5000 Szolnok, Kossuth tér 2.) 10.00 C. K Norwid: "Gyászrapszódia Bem emlékének"

Előadó: Barabás Botond a Szigligeti Színház művésze

BI- BI Singers, lengyel kórus fellépése "Hőseink emlékére - Közös történelmünk"

Előadó: Dr. Bagi Gábor a Damjanich János Múzeum munkatársa "Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatok szerepe, működése Magyarországon"

Előadó: Csúcs Lászlóné Halina az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke Tájékoztatás a 2014. nemzetiségi választásokról

Előadó: Bátori Zsolt az Országos Lengyel Önkormányzat alelnöke Bi Bi Singers kórus - lengyel patriotikus dalok előadása Tompa Mihály a "Temetés" című verse

Előadó: Barabás Botond a Szigligeti Színház művésze 11.00 "Teleki Pál Magyarországa. és a lengyelek" című kiállítás megnyitója A kiállítást megnyitja Dr. Karol Biernacki a Lengyel Köztársaság tiszteletbeli konzulja, a Csongrád Megyei Levéltár igazgatója "Boldog II. János Pál a Bielsko-Żywiec egyházmegyében"

A kiállítást megnyitja mgr Bogdan Kocurek a Bielsko-Białai Könyvtár igazgatója Találkozás Roman Kowalski Úrral, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége rendkívüli és meghatalmazott nagykövetével és Andrzej Kalinowski Úrral, a Lengyel Köztársaság Budapesti konzuljával - kötetlen beszélgetés 14.00 Közös koszorúzás a Szabadság emlékműnél, majd azt követően a Lengyel légió utcában a szolnoki csata lengyel katonáinak emlékére emléktáblájánál 14.30 Az 1849. március 5-i Szolnoki csata - történelmi hadijáték a Kossuth téren a Wysocki Légió és több más történelmi hagyományőrző egyesület közreműködésével

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje