biglogo archivum

Április 5-én, a varsói felkelés kirobbanásának 70. évfordulója alkalmából a magyarországi Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolában megrendezik a szavalóverseny döntőjét. Egyúttal ezen a napon lesz a képzőművészeti verseny eredményhirdetése is.
● Az LKK Óhegy utcai részlege április 6-án 11 óra 30 perces kezdettel a Hol volt az Isten Szmolenszkban? című film vetítésével egybekötött emléktalálkozót szervez a Lengyel Házban a katyńi és a szmolenszki tragédia kapcsán.
Április 6-án a tatai Szent Kereszt-templomban a délelőtti szentmisét követően – a tatai LNÖ kezdeményezésére – koszorúzási ünnepség lesz a katyńi emléktáblánál.
Április 8-án a budapesti Lengyel Intézetben 18 órakor kezdődik a negyedik Történelemóra a szabadságról, melynek Wł. Frasyniuk lesz a vendége, aki a földalatti ellenzék aktivistájaként a Szolidaritás tagja volt. A földalatti ellenzék helyzete és a hadi állapot lesz a rendezvény témája.
Április 10-én 18 órakor az V. kerületi Belvárosi Templomban lengyel-magyar szentmisét mutatnak be a katyńi és szmolenszki áldozatokért.
Április 10-e és 12-e között ECL vizsgáztatás lesz a magyarországi OLÖ székházában.
Április 11-én a budapesti Lengyel Templomban 17 órai kezdettel szentmise lesz, melyet a közeli parkban lengyel-magyar keresztútjárás követ.
Április 12-én, Miskolcon felavatják a katyńi mártírok emléktábláját.
● A budapesti katyńi emlékműnél április 12-én, 10 órakor kezdődik a III. kerületi LNÖ által szervezett koszorúzási ünnepség, amelyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
Április 12-én Budapesten tartja soron következő testületi ülését az Országos Lengyel Önkormányzat.
● Virágvasárnap ünnepe április 13-án lesz a budapesti Lengyel Templomban, amivel kezdetét veszi a nagyhét.
Április 14-én a budapesti Lengyel Templomban a 17 órai szentmisét követően fatimai ájtatosság lesz.
● A Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete április 20-án 11.30-ra időzítette a húsvéti találkozót, melyre mindenkit szeretettel vár a Lengyel Házban.
● A budapesti Lengyel Templomban április 27-én (az isteni irgalmasság vasárnapján), 10 órakor kezdődik II. János Pál pápa szentté avatási ünnepségének a közvetítése és a szentmise.
Április 27-én, a szentté avatás miséjét követően, a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete szervezésében kiállítás megnyitó lesz a Lengyel Házban. A kiállítást a II. János Pál pápával kapcsolatos, polóniai gyermekek versenyére érkezett pályaművekből állítják össze.
Április 27-én – II. János Pál pápa szentté avatásának napján – a tatai LNÖ koszorúzási ünnepséget szervez a helyi Szent Kereszt-templomban a II. János Pál tiszteletére állított emléktáblánál.
Április 28-án a Szent István-bazilikában 18 órai kezdettel szentmisét celebrálnak Szent Adalbert, a Magyarországi Lengyel Katolikusok Egyesületének patrónusa, tiszteletére, amelyen a lengyel plébánia hívei is részt fognak venni.
Április 29-e és május 5-e között bonyolítják le a Kárpáti Futárok Kerékpáros Versenyét, amely idén Veszprémből indul, és Szlovákián, illetve Csehországon áthaladva Tarnówban fejeződik be. A rendezvény szervezési előkészületeiben többek között a Veszprémi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat is részt vállalt.

A szent háromnap és a húsvét ünnepe a budapesti Lengyel Templomban

04.17. - Nagycsütörtök - kezdődik a szent háromnap
17.00 - az utolsó vacsora emlékmiséje
04.18. - Nagypéntek
17.00 - az Úr szenvedésének liturgiája
04.19. - Nagyszombat
ételszentelés 11.00, 12.00, 13.00 és 14.00 órakor
19.00 - Húsvét vigíliája és körmenet
04.20. - Húsvét vasárnap
misék a szokásos vasárnapi miserend szerint
04.21. - Húsvét hétfő
szentmisék csak 9.00-kor és 10.30-kor

Figyelem: a szerkesztőség nem vállal felelősséget a fent említett programokban bekövetkezett változásokért.

(b.)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje